CSN

6 400 ansökningar för omställningsstudiestöd i helgen

Dela

Vid midnatt den 1 oktober öppnade ansökan för omställningsstudiestöd för studier under vårterminen 2024. Under första dygnet inkom nästan 6 400 ansökningar.

Den första ansökningen lämnades in fyra minuter efter midnatt och första timmen lämnades flest ansökningar in, nästan 3 800 stycken. Under dagen fortsatte ansökningarna att komma in i lägre takt, och klockan 8.00 på måndagsmorgonen den 2 oktober hade strax över 6 400 ansökningar kommit in.

Omställningsstudiestöd beviljas så länge anslaget räcker och i den turordning ansökningarna inkommer till CSN. För 2024 är anslaget föreslaget att vara 2,84 miljarder kr och beräknas räcka till 17 900 personer i snitt eller 11 500 heltidsstuderande.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

CSN ansvarar för studiestödet, bidrag och lån till studerande. Varje år betalar CSN ut cirka 45 miljarder kronor till cirka 900 000 studerande. Ungefär 1,6 miljoner personer har svenska studielån. CSN beviljar också körkortslån. Myndigheten finns på 11 orter, från Kiruna i norr till Lund i söder. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.

Följ CSN

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CSN

Skuldsättningen ökar bland studenter visar CSN:s årsrapport22.4.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

De som tar studielån får allt högre skulder och en ökande andel av de som studerar med studiemedel tar lån. Men den ökade skuldsättningen behöver inte vara dålig, varken för individen eller för samhället. – En förklaring till de ökande skulderna är att en högre andel studerande läser på eftergymnasial nivå, där man oftast studerar längre tid, säger Jonas Larsson, analytiker på CSN.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye