Bodil Fastigheter AB

Skandiabanken och hyrköpföretaget Bodil inleder samarbete

Dela

Skandiabanken och företaget Bodil inleder samarbete med syftet att fler ska kunna köpa sin drömbostad. Genom samarbetet kommer flertalet tjänster från Skandiabanken att bli tillgängliga för Bodils hyrköpskunder, såväl under tiden de sparar till sin insats som när de är redo att köpa loss sin bostad med ett bolån.

Den svenska bostadsmarknaden har höga trösklar för den som inte har ett sparat kapital. Genom att samarbeta med Bodil så vill vi bidra till att hitta lösningar för att minska dessa trösklar. Skandiabankens modell med transparenta bolån och attraktiva sparprodukter passar väl ihop med Bodils hyrköpsmodell där kunderna ges en möjlighet att ta klivet in på bostadsmarknaden när familjen växer snabbare än sparandet. Det säger Skandiabankens VD Arvid Krönmark i en kommentar.

Hyrköp är en ny möjlighet för de familjer som idag inte har hela den kontantinsats som krävs för att kunna köpa en bostad med ett vanligt bolån från banken. Med hyrköp kan man i stället flytta in i sin husdröm medan man sparar ihop till sin insats. På så sätt kan fler familjer hitta ett hus redan idag och köpa loss det så snart man kan. Ju mer man sparar varje månad desto snabbare kan man köpa loss huset. Skulle man ångra sig kan man säga upp sitt avtal med 3 månaders varsel, precis som ett vanligt hyresavtal.

–  Jättekul att vi delar visionen med Skandiabanken om att kunna hjälpa fler in på bostadsmarknaden på ett tryggt och hållbart sätt. Flertalet av Skandiabankens tjänster passar som handen i handsken för våra kunder och vi ser fram emot att integrera dessa i vår produkt för en så enkel och smidig upplevelse som möjligt, berättar Jesper Eliason, VD Bodil.

Ett förhandlingsfritt bolån hos Skandia innebär att du slipper förhandla, förhandla om och du behöver inte vara orolig att förlora din ränterabatt. Skandia ger alla med samma ekonomiska förutsättningar samma ränta – utan krångliga förhandlingar. Med förhandlingsfritt bolån kan du också känna dig trygg med att du får en bra bolåneränta över tid. Skandias snittränta var dessutom lägre än marknadens under hela 2022.

Du kan läsa mer om bolån hos Skandiabanken här. Mer om Bodil finns att läsa här.

Kontakter

Om oss

Bodil vill förändra förutsättningarna på den svenska bostadsmarknaden och hjälpa fler att bli bostadsägare. Bodil vet att det kan vara knepigt både för de som vill köpa sin första bostad och för de som vill ta nästa steg. Därför har Bodil skapat en lösning för de hushåll som ännu inte kommit i mål med sitt sparande till kontantinsatsen. Bodil kallar det hyrköp. En unik lösning som kan förändra boendesituationen för många redan idag. Fastighetskoncernen Einar Mattsson, samt fastighetsinvesteraren YLD är medinvesterare i Bodil. Läs gärna mer på bodil.se.

Om Skandia

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi har cirka 800 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra närmare 1,9 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar. Läs mer på www.skandia.se

Följ Bodil Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bodil Fastigheter AB

Hyrköp ger familjer en trygg genväg till huslivet16.1.2024 08:11:44 CET | Pressmeddelande

Trots sjunkande bostadspriser i hela landet är barriären för att ta sig in på marknaden fortsatt hög för många hushåll. Att behöva spara i över 10 år till sin kontantinsats hör inte till ovanligheterna vilket får många att ge upp drömmen om huslivet. Det vill Bodil förändra och sedan lanseringen för drygt ett år sedan har företaget fått in över 1 000 ansökningar om möjligheten att hyrköpa hus.

Ännu en mäklare ansluter sig till Bodil10.10.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I takt med att allt fler familjer får allt svårare att realisera sin husdröm på grund av sämre ekonomiska förutsättningar upptäcker allt fler möjligheten att hyrköpa sitt nästa hem. Rapporter visar att just de familjer med störst preferens för att flytta till hus också har det allra mest utmanande läget när det kommer till kostnadsökningar av olika slag. Att flytta in i sin bostad och hyra den tills det finns utrymme att köpa loss den lockar därför allt fler.

Hyrköp för hus lanseras i Sverige – nu kan du flytta in medan du sparar till kontantinsatsen8.11.2022 07:30:00 CET | Pressmeddelande

I dag lanserar nystartade Bodil ”hyrköp” för hus på den svenska bostadsmarknaden. Hyrköp med Bodil är ett nytt alternativ på bostadsmarknaden som gör det möjligt för hushåll att flytta till villa, parhus eller radhus, medan de sparar ihop till kontantinsatsen som krävs för bostadsköpet. Fastighetskoncernen Einar Mattsson, samt fastighetsinvesteraren YLD är medinvesterare i Bodil från start.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye