AF Gruppen Sverige

AF Gruppen moderniserar avloppsreningsverk

Dela

AF Bygg Syd, en del av AF Gruppen Sverige, har fått i uppdrag att bygga ut och modernisera Busör Avloppsreningsverk i Halmstad kommun på uppdrag av Laholmsbuktens VA AB. Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad.

Busör avloppsreningsverk
Busör avloppsreningsverk

Busör avloppsreningsverk är beläget norr om Halmstad och ansvarar för att ta emot avloppsvatten från de omgivande områdena. Den befintliga anläggningen är över 50 år gammal och för att säkerställa att reningsverket fungerar effektivt och i enlighet med framtida krav genomförs därför nu en utbyggnad och modernisering.

– Vi är väldigt glada för att ha fått förtroendet att tillsammans med samarbetspartners renovera, uppdatera och bygga ut Busör avloppsreningsverk, säger Roger Persson, vd på AF Bygg Syd.

Projektering startar omgående för att sedan övergå i en byggfas. Kontraktsarbetena kommer att pågå fram till juni 2026.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

AF Gruppen är en ledande bygg- och industrikoncern med 5 500 medarbetare, huvudsakligen i Norge och Sverige. Koncernen omsätter 31 miljader NOK (2022) och är noterad på Oslo Børs. AF Gruppen Sverige är en av de största aktörerna på den svenska bygg- och anläggningsmarknaden med 1 000 medarbetare i elva bolag som tillsammans omsätter 7 miljarder SEK (2022).

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum