Socialdemokraterna i Skåne

Om S-budget: Fördubblade anslag skulle möta sjukvårdskrisen

Dela

Socialdemokraterna föreslår i sin budgetmotion till riksdagen dubbelt så höga anslag till regioner och kommuner än vad regeringen gör. Här kommenterar Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne, förslagen.

Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne
Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne

Socialdemokraterna vill fördubbla satsningarna på sjukvården och stötta upp kommuner och regioner med 10 miljarder mer än regeringen nästa år. Det föreslår partiet i sin budgetmotion "Sammanhållning i en svår tid" till riksdagen.

– Vi ser nu en sjukvård i kris, som i brist på resurser tvingas stänga och skära ned på olika håll. Det drabbar inte minst den skånska landsbygden. Socialdemokraternas budgetförslag skulle vara ett välkommet tillskott till skånsk sjukvård, säger Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne.

Med Socialdemokraternas förslag skulle inga nedskärningar på studieförbunden göras, samtidigt som budgetförslaget innehåller stora satsningar på kommuner, extra barnbidrag, höjt underhållsstöd, tankrabatt i glesbygd, avskaffad funkisskatt, bostadsbyggande för unga, akuta insatser mot gängvåldet och brottsförebyggande insatser.

Totalt innehåller budgetmotionen reformer för 36 miljarder kronor. Dessa finansieras främst genom en tillfällig skatt på bankernas vinster från räntegapet och genom att jobbskatteavdrag avskaffas för inkomster från 100 000 kronor per månad och uppåt.

Vi bidrar efter förmåga, särskilt i svåra tider som denna. De som gjort stora vinster under den ekonomiska krisen är med och tar landet ur krisen, genom att bygga samhället starkare, säger Niklas Karlsson.

Hela det socialdemokratiska budgetförslaget finns här: https://www.socialdemokraterna.se/nyheter/nyheter/2023-10-05-s-budgetmotion-for-2024---sammanhallning-i-en-svar-tid

Kontakter

Bilder

Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne
Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne
Ladda ned bild

För rättvisa livsvillkor. För ett samhälle där alla bidrar efter sin förmåga och alla får ta del av en generell och skattefinansierad välfärd efter behov.

Följ Socialdemokraterna i Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna i Skåne

Socialdemokraterna i Malmö lanserar visionsarbete för Malmö ikväll12.2.2024 08:25:00 CET | Pressmeddelande

Socialdemokraterna i Malmö lanserar idag vårt arbete med att ta fram en ny, uppdaterad politik för att föra Malmö in i framtiden. Media är välkomna att närvara när visionsprojektet ”Framtidens Malmö” presenteras tillsammans med arbetsgrupperna som ska jobba med politikutvecklingen. Tid: idag, 12 februari, kl. 19:00–20:00 Plats: Folkets hus, Olof Palmes plats 1 i Malmö Media anmäler sitt deltagande till Arian Ratkoceri, ombudsman för Socialdemokraterna i Malmö, 0768–707893 eller arian.ratkoceri@socialdemokraterna.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye