AcadeMedia

Kodevent för unga på NTI Gymnasiet i Södertälje

Dela

Initiativet EU Code Week vill bidra till att fler får testa kodning och digitala kunskaper på ett roligt och engagerande sätt. I samband med eventet arrangerar NTI Gymnasiet i Södertälje workshops för allmänheten och för yngre elever i årskurs 8 - 9 som är nyfikna på teknik och programmering.

I samband med initiativet EU Code Week arrangerar NTI Gymnasiet skolbesök med fokus på teknik och programmering för elever i årskurs åtta och nio. Fotograf: Pontus Johansson. Bild får användas för redaktionellt bruk.
I samband med initiativet EU Code Week arrangerar NTI Gymnasiet skolbesök med fokus på teknik och programmering för elever i årskurs åtta och nio. Fotograf: Pontus Johansson. Bild får användas för redaktionellt bruk.

– Vi vill sprida kunskap om programmering till unga och inte minst till fler tjejer.  Sverige stannar om vi inte får fler att bli intresserade av programmering och ny teknik.Teknikbranschen skriker efter tjejer med teknik- och programmeringskompetens. Att kunna bidra till att fler tjejer söker sig till tekniska utbildningar är därför en hjärtefråga för mig, säger Malin Gustafsson, rektor på NTI Gymnasiet i Södertälje. 

Skolbesöken under EU Code Week sker genom ett samarbete mellan grundskolor och NTI:s gymnasieskolor. Den 19 oktober har skolan i Södertälje öppet hus för alla som är intresserade av kodning och teknik. Besökare får se skolans makerspace, en digital slöjdsal där eleverna bygger robotar, programmerar och utvecklar egna tekniska prototyper. Den 20 oktober tar skolan emot bokade klasser i årskurs 9 som vill delta i workshops kring programmering. Högstadieelever får då chans att träffa skolans  teknik- och IT-elever som öppnar upp sitt makerspace för de yngre eleverna. 

– En ny värld öppnar sig för elever som lär sig koda. Vårt mål är att fler unga ska bli nyfikna på tekniska innovationer och förstå att de kan få verktygen för att vara med och skapa framtidens tekniska lösningar, utveckla spel eller designa nya produkter, säger Malin Gustafsson. 

EU code week är ett gräsrotsinitiativ som drivs av frivilliga och stöttas av Europeiska Unionen. Det är andra året som NTI Gymnasiets skolor engagerar sig i projektet och erbjuder unga att besöka skolorna för att lära sig mer om kodning och ny teknik. 

Samtliga 26 skolor inom NTI Gymnasiet, från Umeå i norr till Malmö i söder, är engagerade i EU Code Week. Högstadieskolor som vill vara med kan ta kontakt med rektor på närmaste NTI gymnasium. 

Kontakta rektor i Södertälje,  Malin Gustafsson, för mer information och för att boka ett besök på skolan i samband med EU Code Week och kodevent den 19-20 oktober. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Fotograf: Pontus Johansson
Fotograf: Pontus Johansson
Ladda ned bild

Länkar

Idag finns det totalt 29 NTI Gymnasieskolor runt om i Sverige på orterna Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Eskilstuna, Karlstad, Kristianstad, Luleå, Lund, Malmö, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Södertälje, Umeå, Uppsala, Västerås och Örebro. Skolorna har som ambition att vara Sveriges ledande gymnasium inom tech, science och IT.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

Välkommen till Stylist-SM 2025!4.4.2025 07:00:00 CEST | Pressinbjudan

Drottning Blankas Gymnasieskola bjuder in media till en spektakulär final av Stylist-SM 2025 den 11 april på Söder Gallerian iHelsingborg. Årets tema är Drag Queen – Disney Edition! Finalisterna ska skapa en unik Drag Queen-look inspirerad av en Disneykaraktär – tänk dramatiska silhuetter, överdriven glamour, en maxad färgpalett och en touch av campy elegans. Det blir en dag fylld av magi, kreativitet och extraordinär talang!

Designgymnasiet Sickla tar hem segern i utmanande nationell draperingstävling3.4.2025 11:04:56 CEST | Pressmeddelande

I en av de mest utmanande tävlingarna inom textil och mode, Young Design Competition (YDC), visade Designgymnasiet Sicklas elever Nikita Holmström och Bianca Illona Olsson prov på exceptionell skicklighet och kreativitet och vann SM i drapering. Tävlingen, som ägde rum på Vackstanäsgymnasiet utanför Södertälje, samlade 18 elever från 9 olika gymnasieskolor och satte deltagarnas tekniska förmåga och konstnärliga uttryck på prov.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye