Radiohjälpen

SUMMERING AV VÄRLDENS BARN – 77,6 MILJONER KR HITTILLS

Dela

När kampanjen för Världens Barn ikväll summerades i SVT har 77,6 miljoner kr insamlats. Från norr till söder- i slott och koja- har insamlingen pågått för barns rättigheter. Insamlingen fortsätter året ut.

”Med detta fantastiska resultat kan Världens Barn göra skillnad för så många barn som befinner sig i nöd i världen”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen. ”Stort tack!”

Världens Barn har i år engagerat enormt i landet- och insamlingen pågår året ut. Hittills har 77,6 miljoner kr samlats in. På bilden de medverkande i SVTs summeringsprogram under söndagen 8 oktober.
Världens Barn har i år engagerat enormt i landet- och insamlingen pågår året ut. Hittills har 77,6 miljoner kr samlats in. På bilden de medverkande i SVTs summeringsprogram under söndagen 8 oktober.

I år har insamlingen för Världens Barn engagerat både eldsjälar och organisationer runt om i landet, ärkebiskop Martin Modéus och drottning Silvia. Engagemanget välkomnas i en tid när den mänskliga utvecklingen backar. Fler barn än någonsin i modern tid har tvingats på flykt. Världen befinner sig i en hungerkris som drivs på av bland annat klimatförändringar, krig och konflikter och en rad ekonomiska faktorer.

TV-GALANS RESULTAT ÖKADE UNDER SUMMERINGSPROGRAMMET

Under tv-galan lördag 7 oktober landade resultatet på drygt 72 miljoner kr, men ökade under summeringsprogrammet i SVT på söndagen till 77 697 116 kr.

I tv-galan medverkade bland annat H.M. Drottning Silvia med anledning av hennes 80-årsfirande. Drottningen har valt att starta en insamling till förmån för Ukrainas barn genom kampanjen Världens Barn. Alla gåvor som ges i drottningens insamlingsbössa kommer enligt drottningens önskemål att gå till projekt för barn som lider av psykisk ohälsa i Ukraina. Här hittar du drottningens insamlingsbössa. Insamlingen är öppen till årsskiftet. 

Vi fick se och höra Måns Zelmerlöw och Per Andersson, Thomas Stenström tillsammans med kör från Järfälla musikklasser åk 5 och 6, Oscar Zia och Clara Klingenström i en ny duett samt nya stjärnskottet Joanné Nugas. Livereporter från Göteborg var Henrik Kruusval tillsammans med juniorerna Gottfrid och Vilfred. Programledare och livereporter för Tik Tok-sändningen var Adrian Alebo Andersson tillsammans med Napoleon Westfelt. Landskapsracet vanns under kvällen av Småland.

VECKAN SOM GÅTT

Sveriges Radios P4 har under veckan speglat det stora engagemanget för Världens Barn, ihop med Christer Lundberg tillsammans med Farah Abadi med fler. Här återfinns P4:s information om Världens Barn-aktiviteter. I SVT leddes tv-galan ”Tillsammans för Världens barn” av Farah Abadi och Fredrik Önnevall, assisterade av barnen Harriet Lindgren, Gabriella Westlund, Tereza Muvemba Lidström och Kerstin Linden.

INSAMLING ÅRET UT

Insamlingen till Världens Barn pågår året runt men kulminerade under den gågna kampanjveckan.16 oktober blir det klart hur det gått runt om i landet, inkluderat de sk kommun- och länskamperna, och förhoppningsvis kan insamlingen ha ökat ännu mer tills dess.

DUBBLERINGEN

Dubbleringen av gåvor till Världens Barn fortsätter också oktober månad ut genom Akelius Foundation. Gäller ej gåvor över 10 mkr eller månadsgivare. Dubbleringen ska särskilt stödja utbildningsprojekt inom kampanjen Världens Barn.

Insamlade medel fördelas av Radiohjälpen till Världens Barn-projekt genom sökande svenska partnerorganisationer. Kampanjen Världens Barn är Radiohjälpens bredaste barnrättsinsamling och har fokus på alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet internationellt. Kampanjen pågår till slutet av året då kampanjen sammanfattas i tv-programmet ”Världens Barn – återblicken”.

SÅ BIDRAR DU

Vill du bidra till Världens Barn?

Swisha till 90 1950 6 och märk betalningen ”barn”.

Tack för din gåva!

OM VÄRLDENS BARN

Världens Barn är Sveriges bredaste insamlingskampanj för barns rättigheter runt om i världen. Stiftelsen Radiohjälpen har till uppgift att i samråd med Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion samordna programbolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål. Insamlingsarbetet runt om i landet organiseras av en särskild riksinsamling som samordnar svenska organisationer och volontärer över hela landet, genom den sk riksinsamlingen, se mer på denna länk.

Läs om projekten som beviljats 2023 från kampanjen Världens Barn på denna länk.
  
Starta ditt engagemang genom en digital insamling för Världens Barn på denna länk.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om Radiohjälpen

Stiftelsen Radiohjälpen, i förkortad form benämnd Radiohjälpen, vars beslutande organ är dess styrelse, har till uppgift att i samråd med Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB samordna radio-och TV-bolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål. Sedan 1939 har vi samlat in pengar för att förändra liv och lindra nöd i Sverige och i hela världen. Genom särskilda insamlingar skapar vi gemensam kraft med tydliga mål om förändring. Radiohjälpen samarbetar med professionella och kompetenta partnerorganisationer för att varje insamlad krona ska komma till mest effektiva användning.

Världens Barn är Radiohjälpens årliga insamling för barns rättigheter internationellt.

Följ Radiohjälpen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radiohjälpen

Insamling för Världens Barn under Melodifestivalen2.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Lidande bland barn i världen ökar. Allt fler barn hungrar, barn tvingas från sina hem och många barn lever mitt i krig och konflikt. Därför är insamlingen för Världens Barn i fokus för insamling i samband med Melodifestivalen 2024. ”Många barn i världen har inget riktigt hem, ingen riktig säng att somna tryggt i eller ingen skola att gå till,” säger Tereza, ett av de medverkande barnen i Radiohjälpens appell för Världens Barn. ”Så får det inte vara”.

Drottningens födelsedagsinsamling för Ukraina - 5,3 miljoner kronor17.1.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

H.M. Drottning Silvias insamling för barn i Ukraina är genomförd. Summan blev 5 356 700 kr. Gåvorna fördelas till barnprojekt i Ukraina via Radiohjälpen. ”För mig känns det fint att kunna hjälpa ukrainska barn som lever under så svåra omständigheter. Jag vill tacka Radiohjälpen, Världens Barn och alla som bidragit till denna gåva till förmån för barn med psykisk ohälsa i Ukraina. Tack för denna fina födelsedagsgåva som värmer mitt hjärta”, säger H.M. Drottningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye