Lansering av plattform för att främja digital kompetens

Dela

Idag lanserar TechSverige "Digital Skills and Jobs Platform, Sweden" – en unik plattform som är en del av ett omfattande EU-initiativ för att främja digital kompetens och inkludering i Sverige och hela Europa. Plattformen ska utgöra det centrala navet för alla som söker kunskapsutbyte eller information om aktiviteter, insatser och utbildningar med målet att stärka sin egen eller andras digitala kompetens. Sverige är en av 21 medlemsstater inom EU som har lanserat sin nationella plattform.

 "Digital Skills and Jobs Platform, Sweden", är en samlingspunkt för alla som vill hitta inspiration, goda exempel och erfarenheter om många av de initiativ som tas, i Sverige och Europa, för att främja digital kompetens.  Plattformen gör det också möjligt att hålla sig uppdaterad om de senaste aktiviteterna, utbildningarna och finansieringsmöjligheterna inom området. Genom att förena medborgare, ideella organisationer, företag och beslutsfattare på plattformen är ambitionen att främja samarbete och kunskapsutbyte.  

– Vi är glada över att kunna presentera den svenska plattformen och många av de imponerande insatser som redan görs för att främja digital inkludering och stärka den digitala kompetensen i samhället. En betydande utmaning som vi står inför idag är att information om olika initiativ ofta är spridd mellan olika aktörer, vilket kan riskera att förhindra och fördröja den digitala utvecklingen. Genom att samla dessa initiativ på plattformen ökar vi möjligheten till kunskapsutbyte, partnerskap och nytänkande, säger Ana Andric, näringspolitisk expert inom kompetensförsörjning på TechSverige. 

Tillsammans med aktörer inom Digital skills and jobs coaliation, har TechSverige drivit utvecklingen av den svenska plattformen. Nu inbjuder vi alla som är intresserade att utforska Digital skills and jobs platform, Sweden och engagera sig och bidra till arbetet med att främja digital kompetens. 

Plattformen presenterades under ett webbinarium arrangerat av TechSverige, i samband med den nationella temadagen Digitalidag. I eventet deltog Ana Andric, näringspolitisk expert, TechSverige, Lina Cronquist, projektledare, Digitalidag, Anna Broeders, Talent & Community manager, Linköping Science Park, Robin Vetter, Community manager, Internetstiftelsen och Josef Lannemyr, projektledare, Tillväxtverket.

Se sändningen i efterhand här: https://youtu.be/LAYjRzNmdeo?si=RqKx5eHgYaIaGyqs

Besök plattformen här: https://digitalskillsjobs.se/


Om Digital Skills and Jobs Coalition Sweden:
Den svenska koalitionen består av aktörer som arbetar med att främja digital kompetens och digital inkludering i Sverige. Koalitionens mål är att bidra till goda exempel för att främja digital kompetens, men arrangerar och koordinerar även gemensamma aktiviteter för att lyfta fram det nationella behovet av olika sorters digital kompetens inom följande fyra områden: Digital skills for ICT Professionals, Digital skills in education, Digital skills for labour force och Digital skills for all citizens. Koalitionen utgör även en nationell gemensam part i förhållande till EU och andra internationella aktörer.

Kontakter

Ana AndricNäringspolitisk expertTECHSVERIGE

Ana Andric är näringspolitisk expert på TechSverige med ansvar för frågor som rör kompetensförsörjning, jämställdhet och inkludering.

Tel:+46 72 206 32 87ana.andric@techsverige.se

Om oss

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

Sverige släcker 2G och 3G – Byt nät nu30.1.2024 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Fram till slutet av 2025 kommer 2G- och 3G-näten att fasas ut i Sverige och ersättas med 4G och 5G. Det innebär att allt som är beroende av uppkoppling till dessa gamla nät slutar fungera. Det handlar om allt från äldre mobiltelefoner till larm, kortterminaler och nödtelefoner i hissar. Det påverkar både företag och privatpersoner, men i dagsläget är det många som berörs som inte vet om detta. I den nya informationskampanjen Byt Nät Nu uppmanar bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige tillsammans med mobiloperatörerna Tele2, Telenor, Telia och Tre alla att se över och byta ut gamla lösningar till modern teknik – innan näten stängs.

Techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya toppnivåer22.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

En rapport från bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige visar att techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya rekordnivåer. Techbranschens omsättning 2022 landade på över 1000 miljarder kronor och bidraget till BNP uppgick till 350 miljarder kronor – vilket överstiger det samlade BNP-bidraget från den traditionella basindustrin. Det innebär skatteintäkter på över 150 miljarder kronor – mer än statens utgifter för försvar och rättsväsende tillsammans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye