Unionen

Unionen prisar arbetsmiljöklippa på Systembolaget

Dela

Christer Keijser, vice huvudarbetsmiljöombud på Systembolaget, har drivit uppbyggnaden av en ny arbetsmiljöorganisationen på sin arbetsplats. Han är dessutom tillgänglig, kunnig och stöttande för alla andra arbetsmiljöombud i organisationen– en riktig klippa. För det prisas han med Unionens HEJA!-pris 2023 i kategorin Årets Arbetsmiljö.

Christer Keijser, vice huvudarbetsmiljöombud på Systembolaget, tar emot Unionens HEJA!-pris 2023 i kategorin Årets Arbetsmiljö.
Christer Keijser, vice huvudarbetsmiljöombud på Systembolaget, tar emot Unionens HEJA!-pris 2023 i kategorin Årets Arbetsmiljö.

– Jag känner mig väldigt hedrad, både till att ha blivit nominerad och för priset! Det känns som att vi har ett bra arbetsmiljöarbete på Systembolaget, där vi som jobbar med frågorna stöttar varandra. Jag har inte gjort detta själv. Mycket av det som har åstadkommits hade inte kunnat ske utan mina fantastiska kollegor, säger Christer Keijser, när han tar emot priset i samband med att Unionens kongress avslutades i Karlstad på torsdagskvällen.

Christer Keijser vinner priset för att han varit drivande i arbetet med att få till flera arbetsmiljöombud på Systembolagets butiker. Han har även arbetar mycket systematiskt och noggrant och har stort fokus på de organisatoriska frågorna för att det löpande arbetsmiljöfrågorna ska fungera.

–  På stora företag behövs personer som Christer som skapar förutsättningar för att det löpande arbetsmiljöarbetet ska fungera. För det, och för sitt sätt att stötta andra arbetsmiljöombud, vinner Christer Unionens HEJA!-pris: Årets arbetsmiljö 2023, säger Peter Hellberg, ordförande i Unionen.

 Motivering

”Christer är en sån person som alla stora klubbar skulle behöva. Med ett stort hjärta är han tillgänglig och stöttande för arbetsmiljöombuden i deras uppdrag och klubbens medlemmar. Han är noga med att följa upp alla ärenden samt arbetar systematiskt och noggrant med ett stort fokus på de organisatoriska frågorna för att de löpande arbetsmiljöfrågorna ska fungera. Exempelvis har han jobbat för att alla butiker ska ha egna arbetsmiljöombud, uppmanat dem att organisera sig fackligt och drivit uppbyggnaden av en ny arbetsmiljöorganisation på företaget för att minska glappet mellan den lokala och centrala nivån.”

Christer Keijsers tips för att bygga upp ett fungerande arbetsmiljöarbete i en stor organisation eller koncern

  1. Jobba för att det finns arbetsmiljöombud i de olika delarna i organisationen. Jag skickar ut mejl till alla arbetsställen för att påminna om att de behöver förnya befintligt uppdrag eller välja en ny.
  2. Använd de digitala verktyg som finns för att kunna kommunicera utan att behöva ha fysiska möten.
  3. Var inte rädd för att vara envis. Om ledningen säger nej – tänk nytt och försök igen.

 

Fakta om HEJA!-priset

HEJA!-priset finns för att uppmärksamma alla bra förebilder, lyfta fram goda exempel och inspirera fler att arbeta med frågor som rör jämställdhet, hbtqi och arbetsmiljö. Eller helt andra fackliga frågor som gjort skillnad för medlemmarna på arbetsplatsen.

Priset delas ut i fyra kategorier:

  • Årets Eldsjäl
  • Årets Hbtqi
  • Årets Jämställdhet
  • Årets Arbetsmiljö

Unionens medlemmar nominerar till priset och en jury bestående av Unionens presidium beslutar vem som prisas. Vinnaren i varje kategori får 10 000 kr till kompetensutveckling.

Läs mer om priset och övriga vinnare: Heja, heja, HEJA!-priset | Unionen

Kontakter

Följ Unionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Unionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye