Unionen

Unionen prisar outtröttlig kamp för kollektivavtal på Klarna

Dela

Sen Kanner, klubbordförande på Unionenklubben på Klarna har kämpat outtröttligt för att få till ett kollektivavtal och har med imponerande kraft byggt upp den lokala klubben. För det prisas hon med Unionens HEJA!-pris 2023 i kategorin Årets Eldsjäl. Priset delades ut i samband med att Unionens kongress avslutades i Karlstad på torsdagskvällen.

Sen Kanner, klubbordförande på Unionenklubben på Klarna tar emot Unionens HEJA!-pris 2023 i kategorin Årets Eldsjäl
Sen Kanner, klubbordförande på Unionenklubben på Klarna tar emot Unionens HEJA!-pris 2023 i kategorin Årets Eldsjäl

– Det är väldigt smickrande och jag känner mig hedrad. Jag är stolt över uppdraget som ordförande för Unionenklubben på Klarna, kampen för kollektivavtal på arbetsplatsen, och att jag har fått vara ansiktet utåt för den här ansträngningen. Jag är medveten om att det är en bedrift, säger Sen Kanner.

Det var i samband med att Klarna lanserade ett sparpaket våren år 2022 som det fackliga arbetet på Klarna tog fart. Utan en lång facklig bakgrund hanterade Sen en omfattande krissituation, ledde Unionenklubben och förhandlingarna. Hon har även fått med sina kollegor till att engagera sig och stärka organiseringen på Klarna.

Sen även varit en aktiv del i utvecklingen av flera fackliga klubbar, bland annat bildandet av klubben på Spotify, och hon har skapat kontakter mellan klubbar i tech-branschen.

För sitt arbete får Sen Kanner nu Unionens HEJA!-pris: Årets eldsjäl 2023.

 Motivering

”Sen har ett engagemang utöver det vanliga. Hon har kämpat outtröttligt för kollektivavtal och för medlemmarna på Klarna. Med en imponerande kraft har hon byggt upp den lokala klubben, lett den genom svåra förhållanden samt stärkt och övertygat kollegorna att bli medlemmar i Unionen. Utöver sitt enorma engagemang på Klarna har hon även initierat ett samarbete mellan förtroendevalda inom tekniksektorn och varit till stor hjälp vid bildandet av klubben på Spotify.”

 

Sen Kanners tre tips för att öka det fackliga engagemanget hos kollegorna

  1. Det är inte lätt att få folk att bli drivna. Försök fokusera på vilka fördelar ni kan få som grupp om ni alla hjälps åt. Vår styrka ligger i kollektivet.
  2. Förbättra kunskapen. På Klarna vet många inte vad kollektivavtal är, de är unga eller kommer från andra länder. Men det brukar “do the trick”.
  3. Bilda nätverk med klubbar på andra arbetsplatser. Vi jobbar med Spotify som är ett liknande techföretag vi ofta jämför oss med. Det ger mervärde.

 

Fakta om HEJA!-priset

HEJA!-priset finns för att uppmärksamma alla bra förebilder, lyfta fram goda exempel och inspirera fler att arbeta med frågor som rör jämställdhet, hbtqi och arbetsmiljö. Eller helt andra fackliga frågor som gjort skillnad för medlemmarna på arbetsplatsen. Unionens medlemmar nominerar till priset och en jury bestående av Unionens presidium beslutar vem som prisas. Vinnaren i varje kategori får 10 000 kr till kompetensutveckling.

Priset delas ut i fyra kategorier:

  • Årets Eldsjäl
  • Årets Hbtqi
  • Årets Jämställdhet
  • Årets Arbetsmiljö

Läs mer om priset och övriga vinnare: Heja, heja, HEJA!-priset | Unionen

Kontakter

Följ Unionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Unionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye