Transportstyrelsen

Resenärer fortsätter flyga utomlands

Dela

Antalet passagerare fortsätter att öka inom utrikesflyget. Det visar ny statistik från Transportstyrelsen, där årets tredje kvartal jämförs med samma period året innan.

Bilden visar ett flygplan och en resenär.
Passagerarna i luften ökade med tio procent tredje kvartalet i år, jämfört med samma period året innan. Foto: Adobe Stock

Totalt flög 8,8 miljoner passagerare till och från de svenska flygplatserna under årets tredje kvartal. Jämfört med samma period 2022 är det en ökning med drygt 800 000 passagerare, vilket motsvarar en ökning med tio procent. Det är inom utrikestrafiken som ökningen syns tydligt, medan inrikestrafiken i princip är oförändrad jämfört med samma kvartal förra året.

Det totala antalet resenärer under årets tredje kvartal var cirka 81 procent av 2019 års nivå, det vill säga jämfört med hur det såg ut före pandemin.

Rapporten redogör även för hur utvecklingen har varit på de enskilda svenska flygplatserna under tredje kvartalet år 2022 och 2023.

Kontakter

Länkar

Transportstyrelsen arbetar för ett tillgängligt och säkert transportsystem

Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Vi finns på 13 orter i landet och vi har idag cirka 2 000 medarbetare. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Följ Transportstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye