Linda Lindberg ger sig ut på vårdturné

Dela

Efter decennier av misskött politik har Sverige enorma problem och utmaningar. Förutom att återupprätta tryggheten och åtgärda den ansvarslöshet som har präglat den tidigare förda invandrings- och integrationspolitiken, behöver vi även återupprätta Sverige som välfärdsland.

En central fråga för Sverigedemokraterna är sjukvården där mycket nu behöver göras. Trots löften om förbättringar under Socialdemokraternas åtta år vid makten har vi en situation där vårdköerna måste kortas och tillgängligheten öka. Personalens arbetsmiljö ska stärkas och antalet anställda bli fler. Även innovationen och digitaliseringen måste förbättras för att möta vårdbehovet.

I det pågående reformarbetet är dialogen med verksamheterna ute i landet en mycket viktig aspekt. Därför genomför nu Sverigedemokraternas gruppledare Linda Lindberg, tillsammans med partiets bitr. chef i Regeringskansliet, en vårdresa runt om i landet. Verksamhetsbesök och samtal med professionen och att lyssna till deras erfarenheter står på programmet.

Linda Lindberg kommenterar:

- För att på ett så träffsäkert och effektivt sätt som möjligt kunna nå fram med det förändringsarbete som krävs behöver vi få ta del av såväl professionens kunskaper och vårdtagarnas erfarenheter. Att besöka verkligheten är därför oerhört värdefullt och en viktig del i att få ordning på svensk hälso- och sjukvård. Sjukvården och välfärden är för oss ett prioriterat område och måste matcha medborgarnas behov helt enkelt. Det klarar vi som bäst tillsammans.

Från regeringskansliet kommenterar Mikael Eriksson:

- De erfarenheter som vi tar med oss från verksamhetsbesök utgör en viktig kunskapskälla för den politiska utvecklingen. Som en av Sverigedemokraternas representanter i Regeringskansliet, med särskilt fokus på just vårdfrågor, kan detta också bistå i det fortsatta arbetet med att se till att Tidöavtalet uppfylls.

Vårdresan kommer att påbörjas med verksamhetsbesök i Region Gävleborg den 23:e oktober och därefter kommer Stockholm, Östergötland, Skåne och Blekinge besökas före årsskiftet.

Fler regioner tillkommer nästa år.

För frågor eller intresse av intervjuer, kontakta partiets pressavdelning.

Kontakter

Om oss

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn som eftersträvar en hög grad av trygghet och samhörighet i det svenska samhället.

Partiet är representerade på kommunal, regional och nationell nivå samt i Svenska kyrkans högst beslutande organ.

Partiledare sedan 2005 är Jimmie Åkesson.

Följ Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna startar kyrkopolitiskt förbund12.2.2024 14:09:06 CET | Nyheter

Sverigedemokraterna tar idag ett viktigt steg mot att ytterligare stärka och fördjupa sitt engagemang för Sveriges kristna värdegrund och kulturarv genom att officiellt starta ett kyrkopolitiskt förbund inom partiet. Detta nya förbund syftar till att samordna och intensifiera arbetet med de frågor som hanteras inom kyrkan på ett sätt som både respekterar den kristna trostraditionen och möter dagens utmaningar. Initiativet till det kyrkopolitiska förbundet kommer i ett läge där intresset och engagemanget för kyrkans roll i samhället växer inom partiet. - Jag är glad över att vi tar steget att upprätta ett förbund inom Sverigedemokraterna. Det är många inom partiet som är starkt engagerade för vår kristna värdegrund, vårt kristna kulturarv och de frågor som hanteras inom kyrkan, säger Daniel Engström, gruppledare SD Kyrkomötesgrupp. Förbundet är tänkt att fungera som en bro mellan den traditionella kyrkopolitiken och partiets bredare politiska agenda, och därmed erbjuda en plattform för

Årets PISA-rapport visar på resultatet av den socialdemokratiska flumskolan5.12.2023 15:09:03 CET | Pressmeddelande

Idag presenterades den senaste PISA-rapporten, där svenska elevers kunskaper i läsförståelse, matematik och naturvetenskap utretts. Utredningen är utförd under den senare delen av Socialdemokraternas åtta år i regering, våren 2022. Resultatet vittnar om omfattande problem i den svenska skolan – problem som kan kopplas dels till Socialdemokraternas flumskola, dels till den massinvandringspolitik som varit rådande i Sverige under mycket lång tid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye