Unionen

Kollektivavtal klart för fotbollsspelare inom Elitfotboll dam

Dela

Unionen och Arbetsgivaralliansen har tillsammans med Spelarföreningen och Elitfotboll dam kommit överens om ett nytt kollektivavtal för fotbollsspelare inom OBOS Damallsvenskan och Elitettan.

Peter Hellberg, förbundsordförande Unionen
Peter Hellberg, förbundsordförande Unionen Fotograf: Camilla Svensk

- Det är glädjande att ett kollektivavtal för damer inom elitfotboll nu finns på plats. Här har Unionen och Spelarföreningen hittat ett bra samarbete som vi ser fram emot att fortsätta utveckla, säger Peter Hellberg, förbundsordförande för Unionen. 

Kollektivavtalet omfattar de två högsta serierna inom svensk damfotboll, OBOS Damallsvenskan samt Elitettan. Avtalet gäller från och med den 1 november 2023 till och med den 30 november 2026. I avtalet regleras villkor för bland annat sjuklön, ledighet, tjänstepension, kompetensutveckling och rätt till omställningsstöd efter karriären.

Kontakter

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 690 000 medlemmar på 88 000 arbetsplatser. Vi är 27 000 förtroendevalda på drygt 15 000 arbetsplatser. Unionen finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden och du hittar oss i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, ensamföretag, organisationer och föreningar. Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Unionen press svarar på medias frågor om Unionen. Vi förmedlar kontakter till våra förtroendevalda och experter inom bland annat arbetsmiljö, kompetensutveckling, utmaningar i tjänstemännens arbetsliv, lön och jämställdhet.

Välkommen att kontakta oss!

Följ Unionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Unionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye