BASF

Ny BASF-anläggning ska producera biologiskt växtskydd

Dela

Kemiföretaget BASF ska bygga en ny anläggning för att ta fram biologiska växtskyddsmedel. Med hjälp av mikroorganismer skapas de nya produkterna som ska förhindra att svamp och insekter ödelägger lantbrukens odlingar.

3D-modell av anläggningen i Ludwigshafen
3D-modell av anläggningen i Ludwigshafen

I BASF:s nya fermenteringsanläggning i Ludwigshafen kommer förnybara råvaror som glukos att omvandlas till biologiska växtskyddsmedel. Bland annat ska biologiska fungicider och biologiska betningsmedel tillverkas där.

- Vi har sett en ökad efterfrågan på biologiska växtskyddsprodukter från lantbruket i både Sverige och övriga Norden. Denna investering ser vi därför som ett steg i rätt riktning. Dessutom är fermentering en mycket flexibel teknik som kommer tillåta oss att skapa fler bioteknikbaserade produkter i framtiden, säger Robert Racz, nordisk chef för BASF Agricultural Solutions.

Planen är också att anläggningen ska kunna producera huvudkomponenten i Inscalis, ett nytt insektsmedel härlett från en svampstam. Driftsättningen planeras ske under andra halvåret 2025.

- För BASF är detta ett ytterligare steg i övergången till nya och innovativa tillverkningsprocesser baserat på förnybara råvaror. Platsen för anläggningen kunde inte bli bättre. Fantastisk infrastruktur, integrationen i en befintlig högpresterande produktionsorganisation och närheten till forskningsenheter som White Biotechnology, säger Robert Racz.

Bilder

3D-modell av anläggningen i Ludwigshafen
3D-modell av anläggningen i Ludwigshafen
Ladda ned bild

Om oss

På BASF skapar vi kemi för en hållbar framtid. Vi kombinerar ekonomisk framgång med socialt ansvar och miljöskydd. Våra fler än 110 000 anställda i BASF-gruppen arbetar för att bidra till framgång för våra kunder i nästan alla sektorer och alla världens länder. Vår portfölj består av de sex segmenten; Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care and Agricultural Solutions. Under 2021 omsatte BASF EUR 78,6 miljarder. Läs mer på www.basf.se

Följ BASF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BASF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye