Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottare redo för U23-VM i Tirana

Dela

En spännande brottningssäsong når sin höjdpunkt denna veckan när U23-VM i brottning ska äger rum i Albaniens huvudstad, Tirana. Sverige är stolta att presentera en imponerande trupp bestående av sju talangfulla brottare, varav fyra i grekisk-romersk stil (GR) och tre i fristil (WW).

Mästerskapet, som ursprungligen var planerat att äga rum i finska Tammerfors, har nu bytt plats till Albanien efter beslutet från den finska regeringen att inte ge visum till Ryssland och Belarus.

Våra kvinnliga representanter, som inleder tävlingarna om två dagar, den 25 oktober, utgör en imponerande trio: Nova Bergman i 55 kg, Tindra Sjöberg i 68 kg och Elvira Braun i 76 kg. Tindra Sjöberg har visat sin potential genom att ta bronsmedalj vid U23-EM tidigare i år och genom sitt deltagande i senior VM som ägde rum i september. Nova Bergman har tidigare tävlat i både U23- och seniormästerskap och har lyckats ta två betydelsefulla femteplatser. Elvira Braun, en sistaårsjunior, gör sin debut i U23-kategorin efter sin framstående femteplats på U20-EM i juni.

På herrsidan finns också ett gäng imponerande brottare. Miru Olsson och Simon Borkenhagen, som har tidigare erfarenhet av U23-VM, kommer att tävla i GR-klasserna 72 kg respektive 77 kg. Alexander Johansson och Hamza Sertcanli gör sin debut i U23-ålderskategorin efter sina framgångar på U20-EM tidigare i år. Alexander Johansson tog europamästerskapet i 82 kg-klassen och Hamza Sertcanli tog hem bronset i 87 kg-klassen.

Damerna kommer att tävla den 25-26 oktober, medan herrarna kommer att göra upp om medaljerna den 27-29 oktober. 

Svenska Brottningsförbundet önskar våra begåvade brottare all framgång i U23-VM i brottning i Tirana, Albanien.

För ytterligare information och förfrågningar, vänligen kontakta:

Kontakter

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye