Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottare redo för U23-VM i Tirana

Dela

En spännande brottningssäsong når sin höjdpunkt denna veckan när U23-VM i brottning ska äger rum i Albaniens huvudstad, Tirana. Sverige är stolta att presentera en imponerande trupp bestående av sju talangfulla brottare, varav fyra i grekisk-romersk stil (GR) och tre i fristil (WW).

Mästerskapet, som ursprungligen var planerat att äga rum i finska Tammerfors, har nu bytt plats till Albanien efter beslutet från den finska regeringen att inte ge visum till Ryssland och Belarus.

Våra kvinnliga representanter, som inleder tävlingarna om två dagar, den 25 oktober, utgör en imponerande trio: Nova Bergman i 55 kg, Tindra Sjöberg i 68 kg och Elvira Braun i 76 kg. Tindra Sjöberg har visat sin potential genom att ta bronsmedalj vid U23-EM tidigare i år och genom sitt deltagande i senior VM som ägde rum i september. Nova Bergman har tidigare tävlat i både U23- och seniormästerskap och har lyckats ta två betydelsefulla femteplatser. Elvira Braun, en sistaårsjunior, gör sin debut i U23-kategorin efter sin framstående femteplats på U20-EM i juni.

På herrsidan finns också ett gäng imponerande brottare. Miru Olsson och Simon Borkenhagen, som har tidigare erfarenhet av U23-VM, kommer att tävla i GR-klasserna 72 kg respektive 77 kg. Alexander Johansson och Hamza Sertcanli gör sin debut i U23-ålderskategorin efter sina framgångar på U20-EM tidigare i år. Alexander Johansson tog europamästerskapet i 82 kg-klassen och Hamza Sertcanli tog hem bronset i 87 kg-klassen.

Damerna kommer att tävla den 25-26 oktober, medan herrarna kommer att göra upp om medaljerna den 27-29 oktober. 

Svenska Brottningsförbundet önskar våra begåvade brottare all framgång i U23-VM i brottning i Tirana, Albanien.

För ytterligare information och förfrågningar, vänligen kontakta:

Kontakter

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Sammanfattning av Europamästerskapen 202419.2.2024 18:47:36 CET | Nyheter

Med allt från dramatiska matcher till imponerande prestationer mot högt rankade motståndare är Europamästerskapen i Bukarest 2024 avslutad och en passande tidpunkt att reflektera och hylla Sveriges prestationer på brottningsmattan. Med tio skickliga brottare i truppen som representerade Sveriges landslag visade vi upp en bredd och styrka i tävlingen. Som Europamästerskapen i Bukarest 2024 avslutades kan vi se tillbaka på dessa minnesvärda ögonblick med stolthet och glädje. Samtidigt som vi ser vi fram emot nästa kapitel i resan, med spännande utmaningar och möjligheter som väntar runt hörnet på vägen mot större mål och drömmar.

Dubbelt Svenskt Medaljhopp på Europamästerskapen i Bukarest15.2.2024 17:29:44 CET | Pressmeddelande

Idag har Sverige dubbla anledningar att fira på Europamästerskapen i Bukarest, då två av våra brottare, Jonna Malmgren och Johanna Lindborg, har tagit mästerskapet med storm och säkrat vars en plats i morgondagens finalpass. De har visat styrka och kämparglöd i sina respektive viktklasser och är redo att brottas om medaljerna. Lindborg är i bronsmatch och Malmgren är i final, där hon dessutom har chansen att vinna sitt tredje raka guld på Europamästerskapen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye