Svenska Brottningsförbundet

Stabil vinst för Tindra Sjöberg i bronsmatchen på U-23 VM i brottning

Dela

Tindra Sjöberg visade upp sin höga nivå på världsscenen när hon under kvällen säkrade en imponerande bronsmedalj i 68-kilosklassen på U23 VM i brottning. Tindra, som brottas för Sundsvall AIK, besegrade den tuffa konkurrenten Vanessa Keefe från Kanada på teknisk överlägsenhet. Världsmästerskapet ägde rum i Albaniens huvudstad, Tirana.

Bronsmatchen, som hölls denna torsdagskväll runt klockan 19:15, var en hård strid mellan de två brottarna. Vanessa Keefe från Kanada, som tidigare i turneringen hade besegrat en av favoriterna, Varsha Varsha från Indien, utgjorde en tuff utmaning för Tindra.

Tindra visade ingen rädsla och började matchen med ett högt tempo, där den tilsynes mer fysiska kanadensiskan hade svårt att hänga med. Kontrollerande och dominerande styrde Tindra matchen från början till slut. Redan inom de första 30 sekunderna tvingades Keefe in i försvarsläge, medan Tindra ständigt pressade henne med kontroll ner på knäna. Till sist, med en imponerande arm- och huvudskoppling, kunde Tindra explosivt rycka ner Keefe på mage, passera runt på hennes rygg och säkra de första två poängen i matchen.

Därefter var det spel mot ett mål, och hon följde upp med ytterligare två liknande poängtillfällen vilket gjorde att hon gick upp i en ledning på 7-0. Slutligen visade Tindra att hon hör hemma i världseliten när hon en sista gång slet ner kanadensiskan, tog ännu en tvåpoängare och avslutade matchen med en rullning, därmed 11-0 och teknisk överlägsenhet.

Efter segern uttryckte Tindra Sjöberg sin glädje och beslutsamhet i en intervju på Instagram: "Jag kände direkt när jag gick in och tog tag i henne att det här är min match, och jag hade redan bestämt mig sedan innan att jag skulle ta med mig bronsmedaljen hem. Så det blev så! Lite tråkigt att det inte blev guld, men man kan inte få allt."

Landslagstränaren Sofia Mattsson delade med stolthet: "Tindra är en stjärna som bara börjat tindra! Ni kommer att få se mer av henne."

Tyvärr gick det inte hela vägen för Nova Bergman och Elvira Braun, som båda besegrades i åttondelsfinalerna. Svenska brottningsfans ser nu fram emot morgondagen när herrarna från Sverige kommer att ta plats på scenen. Den svenska truppen består av Miru Olsson (72 kg), Simon Borkenhagen (77 kg), Alexander Johansson (82 kg) och Hamza Sertcanli (87 kg). 

För mer information och intervjuer, vänligen kontakta:

Nyckelord

Kontakter

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Sammanfattning av Europamästerskapen 202419.2.2024 18:47:36 CET | Nyheter

Med allt från dramatiska matcher till imponerande prestationer mot högt rankade motståndare är Europamästerskapen i Bukarest 2024 avslutad och en passande tidpunkt att reflektera och hylla Sveriges prestationer på brottningsmattan. Med tio skickliga brottare i truppen som representerade Sveriges landslag visade vi upp en bredd och styrka i tävlingen. Som Europamästerskapen i Bukarest 2024 avslutades kan vi se tillbaka på dessa minnesvärda ögonblick med stolthet och glädje. Samtidigt som vi ser vi fram emot nästa kapitel i resan, med spännande utmaningar och möjligheter som väntar runt hörnet på vägen mot större mål och drömmar.

Dubbelt Svenskt Medaljhopp på Europamästerskapen i Bukarest15.2.2024 17:29:44 CET | Pressmeddelande

Idag har Sverige dubbla anledningar att fira på Europamästerskapen i Bukarest, då två av våra brottare, Jonna Malmgren och Johanna Lindborg, har tagit mästerskapet med storm och säkrat vars en plats i morgondagens finalpass. De har visat styrka och kämparglöd i sina respektive viktklasser och är redo att brottas om medaljerna. Lindborg är i bronsmatch och Malmgren är i final, där hon dessutom har chansen att vinna sitt tredje raka guld på Europamästerskapen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye