Trafikverket

Påminnelse pressinbjudan: Nystart för Västlänkens deletapp Haga

Dela

Västlänken är en av Sveriges största, nu pågående infrastrukturprojekt. Den 24 januari hävde Trafikverket kontraktet med den dåvarande entreprenören, för Västlänkens deletapp Haga.

Sedan dess har det pågått ett omfattande arbete med att hitta ett nytt upplägg för att kunna fortsätta byggnationen i denna del av Västlänken. Vi har nu färdplan för framtiden, och den innebär ett rejält omtag, där en den tidigare totalentreprenaden nu delas upp i fyra byggentreprenader och en installationsentreprenad.

Det är en spännande tid Västlänken och deletapp Haga har framför sig, det är tufft, men en utmaning och möjlighet att pröva nya lösningar.

På den här pressträffen fokuserar vi på  Hagas del i Västlänken och hur vi tänker oss den fortsatta produktionen framåt. På pressträffen gör vi en djupdykning i två stora utmaningar vi har framför oss när vi ska bygga betongtunneln på ett djup av 30 meter under Rosenlundskanalen och själva station Haga i berget under Haga kyrkoplan. Vi kommer även att erbjuda guidade studiebesök inne på vårt arbetsplatsområde i Rosenlund och ta oss in i våra bergtunnlar under Haga kyrkogata.

Varmt välkomna!

Start: Torsdag 9 november kl. 10.00

Slut: Kl. 16.00

Plats: Göteborg, Trafikverkets kontor, Rosenlundsgatan 8, våning 6
Anmälan sker senast måndag 6 november till Par.aronsson@trafikverket.se

Om ni redan är anmälda, bortse från påminnelsen.

Om Västlänken
Västlänken är en järnvägstunnel åtta kilometer lång järnväg för pendel- och regiontåg. Drygt sex kilometer går i berg under centrala Göteborg.  Vi bygger också tre nya stationer vid Centralen, Haga och Korsvägen.  Genom Västlänken får Göteborg en genomgående pendel- och regiontrafik, vilket ger enklare och snabbare resor med färre byten.

Om Haga
Haga är en av Västlänkens fem entreprenader. De övriga är Centralen, Kvarnberget, Korsvägen och BEST. Deletapp Haga sträcker sig geografiskt från Stora Hamnkanalen i norr, vidare mot Rosenlund och Haga och möter upp etapp Korsvägen i höjd med Landala torg i Göteborg. Deletapp Haga omfattar 1700 meter tunnel, varav 250 meter betongtunnel i jord och lera, samt en ny underjordisk station i Haga.

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye