IKEA

Premiär för julbord hos IKEA Sverige – flera klassiska rätter tillbaka

Dela

Den 16 november är det premiär för Sveriges troligtvis största julbord med välkomponerade rätter och råvaror valda med omsorg. Julbordet serveras varje dag fram till och med den 23 december. Nytt för i år är att IKEA Sverige skänker tio kronor för varje sålt julbord till Sveriges Stadsmissioner.

Bild på ett bord fullt med julmat

– Vårt julbord har något för alla med både traditionella och plantbaserade rätter och man får väldigt mycket julbord för ett lågt pris. Vi hoppas att julbordet ska göra många människor glada. Eftersom det är tuffa tider för många har vi även valt att stödja Sveriges Stadsmissioner i deras arbete för människor i utsatthet. Tio kronor för varje sålt julbord går till deras viktiga arbete, säger Marcus Carlsson, Country  Food Manager på IKEA Sverige. 

I år återkommer flera populära rätter på julbordet efter önskemål från kunder. Som vanligt finns det även ett gott utbud av vegetariska rätter som plantbullar och cheesecake med tångrom.  

Partner till Sveriges Stadsmissioner

IKEA är sedan 2022 nationell samarbetspartner till Sveriges Stadsmissioner. Samarbetet är i linje med IKEAs strategi för att stötta utsatta grupper i samhället.  

–  Vi är väldigt glada över vårt samarbete, inte minst över det stöd IKEA ger i dessa sociala och ekonomiska kristider. Julen är en tid då många människor söker sig till våra verksamheter för att känna gemenskap och värme. Det kan handla om allt från barnfamiljer i utsatthet som kommer för att få tak över huvudet eller ett mål mat, till pensionären som lever i ofrivillig ensamhet. Oavsett orsakerna till varför man söker sig till Stadsmissionen så står dörren alltid öppen för de som har det allra svårast, säger Jonas Wihlstrand, Generalsekreterare på Sveriges Stadsmissioner.

Julbordet serveras varje dag mellan den 16 november och 23 december i IKEA Sveriges restauranger. Undantaget är IKEA City i Gallerian där det inte serveras julbord.

Priset är precis som förra året 199 kronor för medlemmar i IKEA Family (ordinarie pris 299 kronor) och 49 kronor för barn till och med 12 år). 

Alla öppettider finns inom kort på IKEA.se/julbord.  

Fakta om IKEA Sveriges julbord 

  • På julbordet finns rätter som Janssons frestelse, köttbullar, revbensspjäll sill, gravad lax, plantbullar, korv, cheesecake med tångkorn och ostkaka.   
  • Varje år besöks julbordet av flera hundra tusen gäster på våra varuhus runtom i Sverige och världen för att njuta av en bit av vår svenska tradition.
  • I år skänker IKEA Sverige tio kronor till Sveriges Stadsmissioner för varje sålt julbord.  

Kontakter

Bilder

Bild på bord fullt med julmat.
Ladda ned bild
Bild på bord med julmat
Ladda ned bild
Bild på olika sorters bullar från IKEAs julbord.
Ladda ned bild
Gravad lax på ikeas julbord
Ladda ned bild
Marcus Carlsson, Country Food Manager på IKEA Sverige.
Marcus Carlsson, Country Food Manager på IKEA Sverige.
Ladda ned bild
Jonas Wihlstrand, Generalsekreterare Sveriges Stadsmissioner.
Jonas Wihlstrand, Generalsekreterare Sveriges Stadsmissioner.
Ladda ned bild

Om oss

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA-varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 172 miljoner besök under verksamhetsåret 2022. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye