Stiftelsen Skansen

Succépremiär för Skansens nysatsning Winter Lights

Dela

I förra veckan var det premiär för nysatsningen Winter lights på Skansen – en upplevelsebaserad promenad kantad av stämningsfullt ljus och ljud. Premiärdagarna bjöd på glädjande resultat i både gästreaktioner och siffror när hela 3 845 personer kom för att uppleva Winter Lights.

Gäster upplever ljusblommor utanför Skånegården på Skansen.
Succépremiär för Skansens nysatsning Winter Lights – upplevdes av 3 845 gäster under premiärhelgen. FKP Scorpio

– Skansen har sedan ett par år tillbaka fokuserat extra mycket på utveckling av erbjudandet till gäst. Vi vill ta oss närmare nutiden och vara aktuella med nya överraskande upplevelser. Det har därför varit extra spännande för oss att öppna upp en helt ny attraktion mitt i det svenska vintermörkret. Efter premiärhelgen är det så roligt att se att både gamla och nya Skansengäster har hittat hit, och njutit av att uppleva Skansen på ett helt nytt sätt, säger Yvonne Nordlind, tf. vd / marknads- och kommunikationschef på Skansen. 

Winter Lights på Skansen öppnade i fredags, den 27 oktober, men redan två dagar tidigare var det smygpremiär och genrep för ljuspromenaden. Under de första fem kvällarna upplevde hela 3 845 gäster den stämningsfulla ljuspromenaden och reaktionerna lät inte vänta på sig. 

"Den vanliga miljön förvandlas till något trolskt."
En Winter Lights-gäst

"Vi var där igår! Så fint! Alla bör se d! En upplevelse!"
En Winter Lights-gäst

Winter Lights är ett nytt koncept som kommer till Sverige, som är baserat på framgången med vinterljusspår som redan gjort succé internationellt. Upplevelsen på Skansen består av ett dussin stora och speciellt framtagna ljusinstallationer, ett skräddarsytt ljudlandskap och en mängd andra ljuseffekter och dekorationer. Under den 1,5 km långa promenaden får gäster se några av Skansens vackra kulturhistoriska miljöer och vackra omgivningar lysas upp i höst- och vintermörkret. Dessutom kantas ljuspromenaden av ett omsorgsfullt urval av säsongsanpassad mat och dryck att njuta av längs vägen. 

Winter Lights på Skansen har skapats av Temple Live Entertainment som är producenter av liveupplevelser över flera genrer i Storbritannien, Europa och Skandinavien. Projektet genomförs i samarbete med FKP Scorpio.

Winter Lights går att uppleva till den 28 januari 2024 

Biljetter: Köps via Eventim

Kontakter

Bilder

Gäster upplever de lysande blommorna utanför Skånegården på Skansen.
Gäster upplever de lysande blommorna utanför Skånegården på Skansen.
Ladda ned bild
En familj går genom ett lysande Skansen under Winter Lights.
En familj går genom ett lysande Skansen under Winter Lights.
Ladda ned bild
En lysande ljushare längs med Winter Lights-promenaden.
Små lysande djur dyker upp längs med Winter Lights-promenaden.
Ladda ned bild
En man och en kvinna tittar närmre på de lysande blommorna vid Skåengården på Skansen.
Ljusblommorna vid Skånegården på Skansen fascinerar.
Ladda ned bild
Under Winter Lights på Skansen lyses parken upp på ett helt nytt sätt.
Under Winter Lights på Skansen lyses parken upp på ett helt nytt sätt.
Ladda ned bild

Länkar

Mitt på den gröna ön Djurgården i Stockholm finns Skansen. En plats som levandegör upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Stiftelsen Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius, och varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till oss.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu startar julen på Skansen – folkkära julmarknaden firar 120 år22.11.2023 13:00:00 CET | Pressmeddelande

På fredag, den 24 november, slås portarna upp till julen på Skansen. En magisk och traditionsfylld upplevelse för både gammal och ung. I år fyller den prisade julmarknaden 120 år – vilket firas med längre öppettider och nyheten mellandagsmarknad. Dessutom kan gäster färdas bakåt i tiden och uppleva hur högtiden firats förr, gå på julkonserter, träffa tomten och stöpa ljus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye