Stångåstaden

Startskottet för renovering av 240 lägenheter i Ryd

Dela

Ryd är den stadsdel i Linköping där Stångåstaden har flest bostäder. Fastigheterna byggdes på 1960-talet och är i behov av renovering. I samband med att det sker kommer hela området att ses över och förnyas. Nu går startskottet för renoveringen av de första 240 lägenheterna.

Alsättersgatan i Ryd
Alsättersgatan i Ryd

Arbetet med att forma stadsdelen Ryd påbörjas nu tillsammans med vår entreprenör SEFAB. Vårt gemensamma fokus är att skapa de bästa förutsättningarna för framtidens Ryd. Vi kommer att utveckla fastigheterna, lägenheterna, gemensamma utrymmen samt utemiljön och livet mellan husen.

- Nu går startskottet för utvecklingen av Ryd! Vår ambition för området är hög och satsningen är omfattande. De befintliga bostäderna ska renoveras och fastigheterna ska uppdateras till rådande standard. Vi är glada över att vi nu tillsammans med SEFAB får börja planera arbetet mer i detalj. Vi räknar med att kunna starta renoveringen i de första husen under sommaren 2024. Våra planer i Ryd handlar också om att komplettera och utveckla fastighetsbeståndet i området. Det arbetet pågår parallellt med renoveringsarbetet och är en viktig del i vår satsning mot framtidens Ryd, säger Fredrik Törnqvist, VD Stångåstaden.

Michael Stenberg, VD på SEFAB ser tilldelningen som ett stort avstamp för ett långsiktigt samarbete med Stångåstaden:

- Vi är väldigt stolta och ödmjuka över att ha fått till det här samarbetet och att Stångåstaden värderat vår erfarenhet samt kompetens inom partnering. Gruppen vi har satt samman från SEFAB har renoverat tusentals badrum tillsammans och kan det här på riktigt. Men vi är inte bara här för att renovera husen, vi vill vara med och bidra till ett större sammanhang och tillsammans med Stångåstaden utveckla stadsdelen Ryd. Det ska bli oerhört kul att få vara med och bygga framtid i Ryd, säger Michael Stenberg, VD på SEFAB.

Ryd 2035

Utvecklingen av Ryd kommer att ske under en kommande 10-årsperiod. Som underlag i planeringsarbetet görs även löpande kundundersökningar i Ryd. Där får hyresgästerna chansen att tycka till om sitt boende och området - vad som är bra, mindre bra och vad dom vill se mer av. Synpunkter från hyresgäster är viktiga när förbättringar planeras.  För att kunna göra Rydsborna ännu mer involverade i den här resan har vi öppnat ”Mötesplats Ryd”. En samlingslokal i Ryds centrum där vi och andra aktörer i området kan träffa boende, fånga in synpunkter och berätta mer om våra planer för området.

Kort fakta:

  • Närmare 1000 lägenheter ska renoveras  
  • Första etappen innehåller 240 lägenheter
  • Renoveringsarbetet startar på Alsättersgatan 18–30

För mer information, kontakta gärna
Fredrik Törnqvist, VD Stångåstaden, telefon 0725-74 96 60
Michael Stenberg, VD SEFAB, telefon 0760-28 80 30

Bilder

Alsättersgatan i Ryd
Alsättersgatan i Ryd
Ladda ned bild

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Byggkris i Sverige. Vad kan vi göra?27.2.2024 11:43:33 CET | Blogginlägg

Förutsättningarna för bostadsbyggande har på kort tid helt förändrats. Nästan alla drar i handbromsen just nu vilket leder till en överhängande risk för att vi får en förvärrad bostadsbrist i många städer om några år. Stångåstaden är ett av de bostadsbolag som lyckats hålla igång en hög produktionstakt. Det kan vi göra tack vare stark finansiell ställning, låg belåning och att vi verkar i en stark kommun. Men vi och alla andra städer behöver reformer och bättre förutsättningar för att vi ska klara av både bostadsförsörjning och nödvändiga renoveringar de kommande åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye