Adda

Adda blir ensam leverantör av receptblanketter

Dela

Från och med november blir Adda ensam leverantör av fysiska receptblanketter till förskrivare av läkemedel i Sverige. Postnord Strålfors, som tidigare producerat och distribuerat receptblanketter, har beslutat att upphöra med verksamheten och därmed tar Adda över det fulla ansvaret. 

Två kvinnor inne på ett apotek

- Vi är givetvis stolta över förtroendet från Postnord Strålfors att ta över distributionen, även om det innebär ett stort ansvar. Men vi har kapaciteten, säger Jenny Birkestad, affärsområdeschef på Adda. 

I samband med en ny förordning där receptförskrivning huvudsakligen ska ske digitalt, har efterfrågan på fysiska receptblanketter minskat kraftigt. 

- Givet den minskade efterfrågan har vi fattat beslut om att upphöra med produktionen av fysiska receptblanketter och lägga vårt fokus på vår kärnaffär och utveckling av nya tjänster och produkter. Vi är glada att Adda fortsatt erbjuder möjligheten till fysiska receptblanketter och att vi kan hänvisa våra kunder till dem, säger Johan Aronsson, Head of Production, Postnord Strålfors Sverige. 

Tillgång till receptblanketter är en viktig beredskapsfråga för samhället och tryckta blanketter är en av flera produkter som Adda erbjuder. De är viktiga för att säkra en robust läkemedelsförsörjning även i tider av kris.

I händelse av att digitala system för recepthantering går ner behövs fysiska blanketter så att läkare, tandläkare och veterinärer kan förskriva läkemedel och apoteken kan lämna ut mediciner på recept. Behovet är stort och Adda kommer att säkra kapaciteten för att upprätthålla produktion och distribution över hela landet. 

Kontakter

Vårt uppdrag

Adda är ett bolag inom SKR-koncernen. Adda har i uppdrag att skickliggöra Sveriges kommuner och regioner genom att utveckla deras kompetens och förmågor att ställa om, spara tid och pengar. Det gör Adda inom områdena digitalisering, strategisk försörjning, effekthemtagning och tryckt material. Vi ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av Sveriges kommuner - som också utgör våra kunder.

Följ Adda

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Adda

Adda bidrar till utveckling för att bekämpa välfärdsbrottslighet19.12.2023 08:29:00 CET | Pressmeddelande

Addas inlämnade förslag till försöksverksamhet för att motverka välfärdsbrottslighet är ett av fem som lämnats över till civilminister Erik Slottner. Förslaget om försöksverksamhet syftar till att på ett mer effektivt sätt ta del av information om leverantörer och identifiera nya uteslutningsgrunder. Genom fördjupade kontroller kan oseriösa aktörer stängas ute från ramavtal redan i upphandlingen. Utredningen fick in knappt 90 förslag på försöksverksamheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye