Besvärligt väderläge i södra Norrland

Dela

SMHI har gått ut med en orange vädervarning i för stora delar av Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland. Snöfall som kan komma att övergå till regn gör att Trafikverket varnar för att störningar i trafiken.

- Kombinationen med snö och regn gör utmaningen extra stor för våra entreprenörer när det gäller att halkbekämpa och hålla vägarna framkomliga, säger Henrik Sundquist, enhetschef Underhåll distrikt Mitt.

Det område med snö, regn och stundtals hårda vindar som väntas dra in över regionen under fredagen förväntas skapa ett besvärligt trafikläge under helgen. I kustregionen, främst längs Ångemanlandskusten, finns även risk för underkylt regn.

- Vi har en god beredskap för att hantera de utmaningar vi ställs inför i helgen. Vi har dessutom kompletterat med en del extraresurser. Vi kommer att prioritera de vägar där vi har mesta trafik vilket kan göra att på det mindre trafikerade vägnätet kan störningarna bli ganska kännbara. När vi har ett väderläge som detta så uppmanar vi trafikanter att ta det extra försiktigt. Planera resan i god tid, håll avstånd och sänk hastigheten, säger Henrik Sundquist, enhetschef Underhåll distrikt Mitt.

Kontakter

Henrik Sundquist, enhetschef Underhåll distrikt Mitt, 010-123 83 54


Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye