Teknikföretagen

Teknikföretagen hjälper entreprenörer i sitt företagande

Dela

Från och med november kampanjar bransch- och arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen med medlemsföretag som är förebilder i techsektorn. 

Bilder från Teknikföretagens kampanj: Peg Söderberg och Katja Lindvall, Moving Floors, Halldora von Koenigsegg, operativ chef på Koenigsegg samt Sara Nozkova, vd och grundare av FLOX Robotics.
Bilder från Teknikföretagens kampanj: Peg Söderberg och Katja Lindvall, Moving Floors, Halldora von Koenigsegg, operativ chef på Koenigsegg samt Sara Nozkova, vd och grundare av FLOX Robotics.

Syftet är att lyfta fördelarna med ett medlemskap som hjälper företag att växa, frodas och utvecklas. Teknikföretagen står för mycket av det som man som företagare och entreprenör vet att man borde ha koll på, men kanske inte alltid orkar med.

– Tillsammans med de här innovativa medlemsföretagen berättar vi vad de gör och vad Teknikföretagen hjälper dem med i deras roll som företagare, säger Julia Valentin, kommunikationschef på Teknikföretagen.

Teknikföretagen är den främsta företrädaren för svenska teknikföretag när det handlar om arbetsgivarfrågor, kollektivavtal och opinionsbildning för ökad konkurrenskraft.

­–  Gemensamt de här techbolagen är att de utvecklar produkter och tjänster, bidrar till en bättre värld och är framgångsrika.  Med kollektivavtal och medlemskap hos oss får de ännu mer tid och resurser till att utveckla sin affär, säger Julia Valentin.

– Allt fler bolag ser fördelarna med kollektivavtal och att bli medlemmar i en arbetsgivarorganisation. Det gäller även mindre företag och i branscher, till exempel techsektorn, som historiskt inte ägnat mycket kraft åt frågan, säger Julia Valentin.

Stjärnorna i årets kampanj är: 

  • Peg Söderberg och Katja Lindvall som utvecklat en teknik för ko- och grisbesättningar med smarta golv som avsevärt förbättrar hygienen.  Systrarna har tagit bolaget Moving Floors från landet på Gotland ut i världen till Kanada, Kina och Brasilien. 
  • Halldora von Koenigsegg, som är operativ chef för biltillverkaren Koenigsegg med över 600 anställda. Koenigsegg bygger idag bilmodellerna CC850, Jesko, världens snabbaste serietillverkade bil, och Gemera, en fyrsitsig mega-bil med hybridteknologi. Företagets mål är att bygga supersportbilar med så liten påverkan på miljön som möjligt.
  • Sara Nozkova, som är vd och grundare av FLOX Robotics. Företaget utvecklar avancerad, AI och robotikstödd drönarteknik som autonomt ”vallar” djur och föser bort dem – utan att skada dem – från områden där de inte är välkomna. Som åkrar, flygplatser eller badstränder.

Kampanjen startade den 1 november 2023 i print och digitalt och är framtagen i samarbete med Soluzions.

Mer om kampanjen: Välkommen - Teknikföretagen (teknikforetagen.se)

Kontakter

Teknik gör världen bättre. Den svenska teknikindustrins företag står för de lösningar som tacklar vår tids stora utmaningar. Det är hos Teknikföretagen som dessa företag är medlemmar.

Följ Teknikföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Teknikföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye