Grant Thornton Sweden AB

Grant Thornton utökar huvudkontoret i city

Dela

Många företag har utmaningar med att locka medarbetare till det fysiska kontoret. Samtidigt drar flera ner på sina lokalytor i city. För revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton är läget det motsatta; beläggningen på kontoret har ökat så pass mycket att man redan efter mindre än två år på nya adressen utökar kontoret med en ny våning om 1100 kvadratmeter. 

Grant Thornton inviger nytt våningsplan på huvudkontoret
Grant Thornton inviger nytt våningsplan på huvudkontoret

 - Många medarbetare vill vara på plats på kontoret, framför allt för att bygga relationer och öka samverkan. Det bidrar också till lärandet och erfarenhetsutbytet med kollegor. Vi utökar nu även våra kundytor för att få in möteskulturen igen, så att kundrelationen inte bara blir digital, berättar Pia Håkansson, Chief Operating Officer på Grant Thornton.

Grant Thornton invigde det nya huvudkontoret på Kungsgatan 57 i Stockholm i början av 2022, och minskade då kontorsytan till nästan hälften jämfört med det tidigare kontoret på Sveavägen 20. Nu, inte ens två år senare, utökar man alltså ytan med ett till våningsplan om 1100 kvadratmeter.

- Vi mätte beläggningen i våra gamla lokaler och den låg på ungefär 30-40 procent innan pandemin. Den stora anledningen var att så många revisorer och rådgivare var ute hos kund. Vi utformade det nya kontoret baserat på detta, men givetvis med en förhoppning om att locka fler till ett modernt kontor med fokus på samarbete. Något vi ser ut att lyckats med, säger Pia Håkansson.

Flexibilitet
Grant Thornton får nu en totalyta på 5100 kvadratmeter, fördelat på fyra våningar. Kontoret på Kungsgatan 57 är hemvist för närmare 550 medarbetare och man har valt att inte sätta upp centrala riktlinjer kring exakt hur många dagar medarbetare ska vara på kontoret.

- I första hand är det kundernas behov som styr när man är på kontoret, sedan bestämmer varje team eller avdelning vilka möten och annan typ av arbete som sker fysiskt på kontoret. Därefter kan varje enskild individ bestämma vad som passar det egna arbetet bäst, säger Pia Håkansson.

Hybrida arbetssätt i fokus
Det nya våningsplanet innehåller både arbetsplatser, mötesytor för kunder och samarbetsutrymmen för till exempel utbildningar. Therese Gustafsson har varit projektledare:

- Det har varit tydligt att skrivborden inte räckte till. Vi har därför även jobbat om vissa befintliga ytor till rena arbetsplatser. Samtidigt har vi jobbat med arkitekterna för att stödja hybridmöten, till exempel genom helt ny teknik i mötesrummen. Först ställde vi om till att jobba digitalt, nu handlar allt om att skapa förutsättningar för hybrida arbetssätt, säger Therese Gustafsson, Head of Site operations & Workplace development.

Många andra företag står också inför att flytta, renovera eller på annat sätt anpassa sina kontor till ett nytt sätt att arbeta. Therese Gustafsson säger att en framgångsfaktor är att vara förändringsbenägen.

- Ett kontor idag innebär ständig utveckling, att hela tiden analysera läget och anpassa sig. Många gör ett stort projekt och är sedan nöjda, men min uppmaning är att våga omvärdera, lyssna in nya perspektiv, backa tillbaka, utvärdera och utmana tidigare beslut, säger Therese Gustafsson.

Pågående förändring i hela landet 
Grant Thornton finns på över 20 platser i Sverige och under de senaste två åren har flera kontor flyttat till nya, moderna lokaler. De kontor som inte flyttat till ny adress, har byggts om och då anpassats och moderniserats både som arbetsplats och mötesplats.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Grant Thornton utvidgar huvudkontoret
Grant Thornton utvidgar huvudkontoret
Ladda ned bild
Grant Thornton fasad med logo
Grant Thornton fasad med logo
Ladda ned bild

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Från bibliotek till mötesplats för entreprenörer – nu flyttar Grant Thornton i Örebro15.2.2024 14:30:19 CET | Pressmeddelande

Nya Evenemangskvarteret i Örebro håller på att ta form och nu väljer även revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton att flytta dit. Det som tidigare var stadsbibliotek ska nu bli en mötesplats för entreprenörer och tillväxtföretag. Örebro har ett växande näringsliv och Grant Thorntons kontorschef Björn Öhrman ser ett behov av att anställa fler ekonomer och jurister för att möta en ökad efterfrågan. Helst minst tio stycken närmaste åren.

Finansieringsvillkor stark drivkraft för ökad hållbarhet hos entreprenörsföretagen31.1.2024 07:29:00 CET | Pressmeddelande

Vid årsskiftet infördes första steget av CSRD. Förutom att företag nu stegvis står inför mer omfattande hållbarhetsrapportering, innebär direktivet också ökad transparens och jämförbarhet. En färsk undersökning från Grant Thornton visar dock att medelstora bolag inte är fullt igång att mäta annat än finansiella nyckeltal. Detta trots att finansieringsvillkor som drivkraft för hållbarhetsarbete ökat från 12 till 47 procent på bara två år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye