Vänsterpartiet Skåne

Välkommen till pressträff

Dela

Den 13 november sammanträder regionstyrelsen i Region Skåne. Vänsterpartiet Skåne bjuder in till pressträff för att presentera sin budgetmotion för 2024.

Regionråd Alexandra Thomasson kommenterar aktuella ärenden från dagordningen, däribland budgetmotionen inför 2024.

- Politiken behöver ta ansvar för invånarnas rätt till välfärd. Det är inte något man kan skära ner på för att ekonomin är svår - tvärt om är det då den behövs som mest. Kristersson-Åkessonregeringen väljer att inte finansiera regionerna och vår regionledning har svultit ut sjukvården nog. Vår budget ger välfärden och vårdpersonalen en chans att påbörja en lång men fullt möjlig väg framåt, säger Alexandra Thomasson.

Tid: måndag 13/11 klockan 12.20

Plats: Rådhuset Kristianstad, rum 106

Anmälan görs i receptionen. 

Nyckelord

Kontakter

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Bädda för hållbar, enkel och effektiv transport genom Skåne9.2.2024 12:27:32 CET | Pressmeddelande

Under dagens möte med regionala utvecklingsnämnden la Vänsterpartiet ett initiativ för att förbereda regionen på sin del av uppbyggnaden av framtidens transportsystem. Orosmolnen är många, men med rätt förberedelser och helhetssyn kan vi tillsammans arbeta för en omställning inom transportsektorn som är hållbar, enkel och effektiv för den som ska resa och för gods att fraktas med så lite påverkan på miljö och klimat som möjligt, menar Vilmer Andersen, representant i regionala utvecklingsnämnden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye