Årets Julklapp 2023 – en amortering

Dela

Julen närmar sig med stormsteg – och med det julhandeln. Samtidigt får vi ständiga rapporter om stigande priser, ökade räntekostnader och hushållens ansträngda ekonomi. Så, vad ska man ge i julklapp när det dom flesta behöver är något helt annat än nya saker? För att inspirera till en riktigt varm och omtänksam jul har Nordax Bank tagit fram en egen variant på årets julklapp 2023 – Amorteringsklappen.

Bakmaskin, VR-brillor, hörlurar eller varför inte en robotdammsugare. Är det verkligen fler sådana här saker vi behöver i år? Med tanke på den ekonomiska situation många befinner sig i, och hur den också påverkar våra måenden, uppmuntrar Nordax Bank till att skippa onödiga julklappar och istället satsa på något som gör nytta på riktigt – till exempel en amortering. 

Vad önskar sig den som har allt, utom bundna bolån? Det är nog inte många som har kommit på idén att skriva upp amortering på önskelistan, men kanske är det ändå den bästa julklappen man kan få 2023. Vem behöver egentligen nya köksmaskiner eller en till parfym? Nästan ingen va!, säger Hanna Belander, CMO på Nordax Bank. 

Amortering, räntor och lån påverkar inte bara vår ekonomi, utan också hur vi mår. En ny Novus-undersökning genomförd på uppdrag av Nordax Bank visar att var femte person (20 procent) mående påverkas negativt av sin privatekonomi, och var fjärde person (24 procent) påverkas negativt av räntor.

Med tanke på att svenskarna är ett av världens mest belånade folk borde det nästan vara en självklarhet att önska sig lite hjälp med amorteringen. Det behöver inte handla om en hel amortering, ett litet bidrag räcker en lång väg. Sen känns det nästan banalt att säga det, men ni vet klimatet? En amortering istället för prylar är rätt bra för klimatet också, fortsätter Hanna Belander.

Amorteringsklappen är som ett presentkort där man själv fyller i vilken summa man vill bidra med. Presentkortet är fritt att använda oavsett vilken bank man är kund i. Det finns tillgängligt att ladda ner på Nordax Banks hemsida.

Om undersökningen
Undersökningen är genomförd via webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade Sverigepanel. Totalt genomfördes 1 130 intervjuer den 5 – 29 september 2023.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Nordax är en ledande nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till cirka 190.000 privatkunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi har cirka 230 anställda och genom vår centraliserade affärsmodell bedrivs hela verksamheten från kontoret i Stockholm. Nordax grundades 2003 och sedan dess har vi växt och format en organisation baserad på stort kunnande och engagemang. Sedan januari 2019 är Svensk Hypotekspension en del av Nordaxkoncernen.

Följ Nordax Bank

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nordax Bank

Svenskarna sämst i Norden på att söka hjälp vid ekonomisk stress11.12.2023 10:34:44 CET | Pressmeddelande

Var femte svensk mår dåligt på grund av sin privatekonomi. Samtidigt är svenskarna betydligt sämre på att söka professionell hjälp för sina ekonomiska bekymmer jämfört med de nordiska grannländerna. Det visar Hälsonomirapporten som tagits fram av NOBA Bank Group (Nordax Bank, Bank Norwegian och Svensk Hypotekspension), med syfte att utforska kopplingen mellan ekonomi och hälsa i Norden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye