Välkommen tillbaka, Anna-Carin Gabelic!

Dela

Söndag den 26 november kommer Linköpings stifts biskop Marika Markovits till Västervik för kyrkoherdemottagning. Då välkomnas Anna-Carin Gabelic som ny kyrkoherde i Södra Tjusts pastorat.

Anna-Carin Gabelic är tillbaka i barndomsstaden Västervik, den här gången som kyrkoherde för Södra Tjusts pastorat.
Anna-Carin Gabelic är tillbaka i barndomsstaden Västervik, den här gången som kyrkoherde för Södra Tjusts pastorat. Foto: Axel Arkstål

För Anna-Carin Gabelic innebär kyrkoherdetjänsten en återkomst till uppväxtstaden Västervik - som hon lämnade efter gymnasiet. Hon har varit på nya jobbet sedan början av november.

Anna-Carin Gabelic kommer närmast från Linköping där hon haft en rad tjänster – allt från församlingspräst, församlingsherde och stiftsadjunkt på stiftsgården Vårdnäs. Hennes senaste arbete var som så kallad blåljuspräst, en tjänst där man arbetar tätt ihop med polisen, räddningstjänsten och sjukhuskyrkan. 

Nu är hon kyrkoherde för sex församlingar och hela 12 kyrkor, från Figeholm i söder till Hallingeberg i pastoratets norra del. Inom pastoratets gränser bor 32 000 människor.

”Det ska märkas att vi finns, att vi som kyrka finns med i olika sammanhang som en självklar aktör i samhället. Att vi som kyrka finns för samtal och kan ge ungdomar hopp om framtiden”, säger Anna-Carin Gabelic.

I korthet
Blev präst: 1997.
Bor: I Linköping och övernattningslägenhet i Västervik.
Familj: Man och två barn.
På fritiden: Tennis, umgås i vårt fritidshus.
Läser just nu: Deckare.

Kyrkoherdemottagning i Södra Tjusts pastorat
26 november 11.00, S:t Petri kyrka i Västervik.
Efter högmässan blir det förtäring, tal och mingel i kyrkan.

Kontaktuppgifter
Filip Ewertsson, kommunikatör: 0725-062374
filip.ewertsson@svenskakyrkan.se

Anna-Carin Gabelic, kyrkoherde i Södra Tjusts pastorat
0702-663 033, anna-carin.gabelic@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar Östergötland och norra Småland. Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 102 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Marika Markovits är biskop i Linköpings stift.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye