AcadeMedia

Drottning Blanka flyttar in i anrika Odinsskolan

Dela

I sommar flyttar Drottning Blankas gymnasieskola från sina nuvarande skollokaler i Gårda till den välkända skolbyggnaden på Odinsgatan 17 i centrala Göteborg. 

Höstterminen 2024 blir den anrika skolbyggnaden ny hemvist för Drottning Blankas elever och lärare.
Höstterminen 2024 blir den anrika skolbyggnaden ny hemvist för Drottning Blankas elever och lärare. Fotograf: Gustav Davidsson

– Jag är otroligt glad att vår skola får flytta in i denna unika skolbyggnad i hjärtat av Göteborg. Vi ser alla fram emot att starta nästa läsår på Odinsgatan, först ska fastighetsägaren renovera och anpassa  lokalerna utifrån våra program och önskemål, säger Marcus Berglund som är rektor för Drottning Blanka Gårda. 

Drottning Blanka Gårda har idag drygt 800 elever som läser både studie- och yrkesförberedande program. Satsningen på nya skollokaler ger skolan långsiktiga förutsättningar att utveckla sin verksamhet och satsa på en ännu bättre studie- och arbetsmiljö för sina elever och medarbetare. Skolan flyttar endast 700 meter från de nuvarande skollokalerna på Anders Personsgatan till Odinsgatan 17 i stadsdelen Stampen. Här kommer elever och lärare att ha nära till både buss och spårvagnar samt gångavstånd till centralstationen. 

Intresset för Drottning Blankas utbildningar är stort i Göteborg, i dagsläget finns det två gymnasieskolor i stan. Jens Levin är utbildningsdirektör för Drottning Blankas 28 gymnasieskolor som finns från Malmö i söder till Sundsvall i norr. 

– Vi fortsätter att investera i och satsa på riktigt bra skollokaler för våra elever och medarbetare, vilket är viktigt om man vill skapa de bästa förutsättningarna för lärande och trivsel. Nu får vår skola möjlighet att fortsätta en hundraårig tradition av bildning i en anrik skolbyggnad från 1918, det känns förstås fantastiskt, säger Jens Levin. 

För mer information om skolan, kontkata rektor Marcus Berglund. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 28 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang. Skolorna erbjuder en blandning av studieförberedande och yrkesinriktade program. Drottning Blanka är en del av AcadeMedia. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye