WSP

WSP vinner stort ramavtal med ett av Sveriges största elnätsbolag

Dela

WSP har ingått ett tvåårigt ramavtal, med möjlighet till förlängning på ytterligare tre år, med ett av Sveriges största elnätsbolag. Ramavtalet gäller tekniska konsulttjänster för att bygga ut och anpassa det svenska elnätet för ökad fossilfri elproduktion.

Ferdinand - stock.adobe.com Fri användning

Avtalet med Vattenfall Eldistribution gäller från den 1 januari 2024 till den 31 december 2025 med option om årsvisa förlängningar fram till 2028.

Genom ramavtalet blir WSP en del av den långsiktiga målsättningen att redan till år 2030 ha dubblerat det svenska elnätets kapacitet. Elnätets utbyggnad är en viktig förutsättning för att Sverige ska nå sina klimatmål och fortsätta vara konkurrenskraftigt.

– Det svenska elnätet måste kraftigt byggas ut för att klara av att leverera fossilfri energi i den mängd som bland annat elektrifieringen kräver och vi är mycket stolta över förtroendet och möjligheten för WSP att bidra med vår tekniska och globala kompetens i detta viktiga arbete, säger Oscar Tottie, marknads- och försäljningschef Earth & Environment på WSP.

En utmaning för elnätssatsningarna är kompetensförsörjningen. WSP bidrar med viktig teknisk expertis som krävs för satsningarna ska bli verklighet. Som det enda riktigt globala konsultföretaget har man goda möjligheter att använda hela världens kunskap för att hitta de bästa lokala lösningarna.

Kontakter

Om WSP

Vi står bakom allt du tar för givet. Och framtiden du hoppas på.

Vi vet hur samhällen är uppbyggda och utvecklas. Om hur vi lever, arbetar, bygger, reser och kommunicerar, och om hur vi kan göra det bättre. Som strategiska rådgivare och teknikkonsulter har vi kunskapen att förstå och kraften att kunna förändra.

Med över 65 000 medarbetare i 40 länder använder vi vår globala expertis för att hitta de smartaste lokala lösningarna.

Följ WSP

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WSP

Ny rapport: Här är Sveriges mest robusta kommuner28.11.2023 07:28:00 CET | Pressmeddelande

Nu släpper strategi- och teknikkonsultföretaget WSP rapporten "Regionernas Kamp", som rankar Sveriges 290 kommuner utifrån deras robusthet. Nacka, Täby och Kungsbacka toppar rankningen och analysen visar att pendlingskommuner nära större städer är de som har bäst förmåga att stå emot kriser och hantera förändringar. Rapporten tar i år också ett större grepp på trygghet och kommunernas brottsförebyggande arbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye