Region Norrbotten

Rubus Arcticus delas ut

Dela

Vid regionfullmäktiges sammanträde delas Region Norrbottens kulturstipendium Rubus Arcticus, Heders- och Förtjänststipendiet, Idrottsstipendiet samt Idrottsledarstipendiet ut. Medierna hälsas välkomna att bevaka utdelningen.

När: 21 november, efter att regionfullmäktiges sammanträde har förklarats öppet. Sammanträdet startar kl 10.

Var: Sessionssalen, Regionhuset, Luleå.

Tid för enskilda intervjuer finns efter utdelningen.

Rubus Arcticus är ett av Sveriges största kulturstipendier. Det finns till för den som är mitt i sin konstnärliga gärning och som med hjälp av stipendiet vill utvecklas ytterligare. Stipendiet om totalt 400 000 kronor fördelas varje år på fyra stipendiater med verksamhet och/eller anknytning till Norrbotten.

Syftet med Rubus Arcticus är att premiera professionella kulturskapare med norrbottnisk anknytning inom dans, bild- och formkonst, film, foto, litteratur, musik, teater samt övriga konstnärliga uttryck.

Heders- och förtjänststipendiet ges till person som gjort en mångårig, värdefull insats för kulturlivet i Norrbotten. Stipendiesumman är 50 000 kronor.

Idrottsstipendiet tilldelas aktiv idrottsutövare som inom sin idrottsliga verksamhet samt yrke/skola utmärkt sig för kunnighet, gott kamratskap och framstående resultat. Stipendiesumman är 50 000 kronor.

Idrottsledarstipendiet delas ut till tränare, ledare, styrelseledamöter eller personer som på annat sätt medverkar till idrottslig eller organisatorisk utveckling inom idrotten. Stipendiesumman är 30 000 kronor.

Kontakter

Sara Stylbäck Vesa, strateg avdelningen för regional utveckling
076-130 27 48
sara.stylback-vesa@norrbotten.se

Bilder

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye