Göteborgs stift

Biskop Susanne i samtal om landsbygden och matfattigdom på Kvalitetsmässan

Dela

Svenska kyrkan finns på plats under Kvalitetsmässan i Göteborg. Biskop Susanne deltar i samtal om matfattigdom och stabilitet på landsbygden.

Bild från Kvalitetsmässan 2022
Kvalitetsmässan 2023 är en mötesplats för alla som leder och utvecklar den gemensamma välfärden. Foto: Rickard Olausson, Skvader Media

21-23 november är det dags för Kvalitetsmässan i Göteborg, Europas ledande konferens- och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. Mässan hålls på Svenska mässan och är en mötesplats för alla som leder och utvecklar den gemensamma välfärden.

Svenska kyrkan är samarbetspartner till mässan och medverkar i en rad olika programpunkter. Göteborgs stifts biskop Susanne Rappmann samtalar under torsdagen 12.15–12.45 om matfattigdom tillsammans med Jenny Broman, kommunalråd för Vänsterpartiet Göteborg och Marcus Herz, docent i socialt arbete vid Göteborgs universitet. Hur arbetar vi tillsammans för att lösa situationen?

I Kvalitetsmässans tv-studio pratar biskop Susanne under torsdagen 13.40–13.50 även med journalisten Lennart Persson om stabilitet på landsbygden. Vem står för den när staten flyttar ut?

– Det är viktigt att kyrkan på olika sätt deltar i pågående samtal om vårt samhälle och dess framtid. Kvalitetsmässan är en mötesplats för många med stora möjligheter att påverka och där vill vi självklart vara med och bidra, säger biskop Susanne Rappmann.

Ärkebiskop emerita Antje Jackelén och Annie Lööf, Centerpartiets före detta partiledare, är några av de som deltar i Svenska kyrkans seminarier. Hela programmet finns här. Svenska kyrkan har även en monter tillsammans med Bräcke Diakoni.

Kvalitetsmässan delar ut Götapriset, ett pris som går till Sveriges bästa utvecklingsprojekt. Biskop Susanne sitter i juryn för Götapriset och årets pristagare tillkännages under mässan.

Kontakter

Om oss

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye