Svenska Cykelförbundet

Felicia Klingström sjua på VM i pumptrack

Dela

Felicia Klingström gjorde en fantastiskt starkt VM-debut och 19-åring slutade sjua i den österrikiska inomhushallen. Love Sylwan, 17, körde länge ungefär lika starkt, båda var sjua i fredagens kval – men i jakten på en topp 16-plats under finaldagen kraschade han otäckt just innan mållinjen.

För Felicia Klingström som inte direkt har stor vana att köra pumptrack inomhus flöt det på påfallande bra. Hon fick ut det mesta av det hon har på detta VM som skulle ha avgjorts på en stor bana i Argentina men flyttades till Area 57:s trånga inomhusmultiarena utanför Innsbruck.

"Felicia imponerade varv efter varv och fightades med världstoppen", säger Filip Svanberg, förbundskapten i pumptrack.

Så här berättar Felicia Klingström själv om känslan efter att först ha varit sjua i fredagens tidskval och sedan slutat på samma plats i lördagens finalpass.

"En rolig upplevelse och jag tar med mig mycket erfarenheter till nästa år. Det är mycket mer taktik än vad man kan tro i pumptrack", säger Felicia Klingström som i år också har tillhört U23-landslaget i BMX som förstaårssenior.

Rapporten dagen efter Loves krasch när han hade något mycket mer än den 17:e platsen på gång men det enda viktiga förstås var måendet.

”Han är mörbultad och har punkterad lunga men är på gott humör”, säger Filip Svanberg,

Text och foto: Svenska Cykelförbundet

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Lidl-Treks utvecklingslag nästa för Jakob Söderqvist – men behåller trygg bas i Falun24.10.2023 17:16:45 CEST | Pressmeddelande

Jakob Söderqvist är MTB-cyklisten som slog igenom stort på landsväg under 2023. Nästa år blir det minst sagt landsväg fullt ut för 20-åringen. Han är klar för Lidl-Trek Development Team och Mattias Reck blir ansvarig tränare. Men Jakob kommer att ha kvar den trygga basen i Falun även i vinter. ”Jag är precis där jag vill med min cykling och trivs faktiskt på isiga vintervägar”, säger Söderqvist.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye