Dark Horse Buttery Chardonnay utökar succén med ny förpackningsstorlek
Vårens smöriga succé med Dark Horse Buttery Chardonnay följs nu upp av ytterligare en förpackningsstorlek. Den 1 december lanseras Buttery Chardonnay i en praktisk tvålitersbox. Innehållet är detsamma och den framträdande ekfatskaraktären i vinet med toner av brynt smör, rostat bröd, vanilj och macadamianötter är som skönsång för gommen. Avnjut de smöriga tonerna till smakrika fisk- eller skaldjursrätter gärna tillsammans med smörbaserade såser som hollandaise eller beurre blanc. Artikelnummer: 113907, 229 kronor.

I våras lanserade Dark Horse sin Buttery Chardonnay efter konsumentinsikten om att den underbart smöriga smakprofilen som ofta återfinns i chardonnay, var något som efterfrågades på marknaden. Succén lät inte vänta på sig och nu följs lanseringen upp med ytterligare en förpackningsstorlek med samma smöriga noter.
Den djärva och fylliga Buttery Chardonnay skapas av chardonnaydruvor som behållit sin syra särskilt väl. Dark Horse vinmakare Beth Liston väljer sedan med omsorg ut rätt aromatisk jäst för att förstärka uttrycket av frukten i vinet. Den malolaktiska jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar med amerikanska och franska ekstavar, vilket är en konst i sig. Det är här, under den malolaktiska jäsningen som de smöriga tonerna skapas. Slutligen lagras vinet i minst 8 månader på sin jästfällning för att uppnå den karaktäristiska, rika och krämiga smakprofilen.
Resultatet är en fruktig chardonnay med tydlig ekfats-karaktär. Rika lager av brynt smör ackompanjeras med vanilj, kardemumma, rostat bröd och macadamianötter. Sedan kommer ljusare undertoner med inslag av gula äpplen, ananas, och apelsin. Vinet serveras med fördel vid 10 grader till smakrika fiskrätter eller ljust kött, gärna till grillat. Krämiga ostar såsom brie, kryddiga hårdostar som parmesan eller comté, smörstekta grönsaker, skaldjur och såser som beurre blanc eller hollandaise passar också utmärkt med de underbart smöriga tonerna i detta vin.
Dark Horse winerys vinmakare, Beth Liston är en Central Coast-tjej som har jobbat i vinindustrin sedan hon fyllde 21 år. Filosofin med Dark Horse-vinerna är att överträffa konsumenternas förväntan i fråga om kvalitet, design och prisvärdhet. Beth Liston och kollegorna i Dark Horse-teamet använder sig av en noga avvägd blandning av traditionellt och tekniskt innovativt vinmakeri. Majoriteten av druvorna kommer från Lodi och Delta-området i Kaliforniens inland, ca 1½ timme från San Francisco. Vinerna har blivit populära för sin tydliga fruktkoncentration och generösa karaktär.
Nr: 113907 | 229 kr | 14,5 % vol. | 2000 ml | Sockerhalt 0,7 g/100ml | Fast sortiment
Läs mer om Dark Horse här.
För ytterligare information, produktprover eller intervjuförfrågningar, vänligen kontakta Carolina Lenngren, PR Manager Spring Wine & Spirits, carolina.lenngren@springwine.se, 0760193696.
Kontakter
Carolina LenngrenPR ManagerSpring Wine & Spirits
Tel:0760193696Tel:0760193696carolina.lenngren@springwine.seBilder
Dokument
Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, Piccini, Gallo, Pasqua, Codorníu, Trapiche, Ogier, Boschendal, El Coto, Frescobaldi, McPherson, Smirnoff Ice, Plantation Rum, Tamnavulin, Dalmore och Jura. På restaurang representerar de även Diageo med varumärken som Baileys, Tanqueray, Johnnie Walker mfl.
Följ Spring Wine & Spirits AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB
Language of Yes Grenache 2022 i tillfälligt sortiment16.4.2025 08:00:00 CEST | Pressmeddelande
Den 25 april släpps 600 buteljer av Language of Yes Grenache 2022, skapad av den kultförklarade vinmakaren Randall Grahm. Randall hämtar sin inspiration från södra Frankrike och hyser en extra stor kärlek för druvorna från Rhône. I projektet Language of Yes undersöker han med minimalistisk vinifiering vad som händer när dessa druvor odlas i vingårdar längs Kaliforniens svala kust. Language of Yes Grenache visar upp druvans potential och kvalitet i ett transparent och modernt uttryck. Artikelnummer: 90123, 399 kr.
Ny etikett lyfter Smirnoff Ice Originals läskande citrussmak14.4.2025 09:30:00 CEST | Pressmeddelande
Smirnoff Ice Original får en uppdaterad etikett som ännu bättre förmedlar dess rena och uppfriskande smak med fruktiga toner av mogen citron. Den nya etiketten innehåller därför gula och blå inslag, för att illustrera dryckens isande, krispiga fräschör och solgula citrus. Artikelnummer: 1731, 22,90 kr.
Exklusivt Grand Cru-släpp från Philipponnat9.4.2025 08:00:00 CEST | Pressmeddelande
Den 24 april lanseras 90 respektive 48 buteljer av de legendariska prestigecuvéerna Philipponnat Clos des Goisses 2015 och Philipponnat Le Léon 2015 i Systembolagets tillfälliga webbsläpp. Vingården Clos des Goisses anses vara Champagnes bästa sluttning och har använts för odling sedan 1600-talet. I år får champagneentusiaster även möjlighet att stifta bekantskap med en annan vingårdschampagne från Grand Cru-vingården Le Léon – ett anrikt vingårdsläge i Aÿ, vid gränsen till Dizy, i hjärtat av Champagne. Le Léon och Clos des Goisses anses tillsammans utgöra själva själen i det exklusiva vinhuset Philipponnats terroir. Philipponnat Clos des Goisses 2015, artikelnummer: 92481, 3 239 kr, Philipponnat Le Léon 2015, artikelnummer: 92560, 2 599 kr.
Spring Wine & Spirits och Strange Estate lanserar återvunnet vin19.3.2025 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Hållbarhet och innovation är ledorden när Spring Wine & Spirits inleder ett samarbete med Strange Estate för att tillvarata och förädla överblivet vin – genom att skapa helt nya, välsmakande drycker. Under våren lanseras de första produkterna i samarbetet, där restaurangkunder får möjlighet att servera återvunnet vin i ny tappning – som läskande rosé och vit spritz på burk.
Namnbytet från Plantation Rum till Planteray Rum färdigställs under mars – rommen förblir densamma5.3.2025 09:00:00 CET | Pressmeddelande
Plantation Rum inledde sin namnevolution redan i januari 2024 då nya produkter succesivt började lanseras under det nya namnet Planteray Rum. På den svenska marknaden är nu namnbytet inne i sitt slutskede och namnet Planteray Rum implementeras slutgiltigt under mars månad. Vid månadens slut kommer hela produktsortimentet, inklusive storsäljarna Grande Reserve, 20TH Anniversary XO, Experience Pack, Pineapple och Isle of Fiji, att övergå till namnet Planteray Rum. Det nya namnet ska återspegla den populära och anrika romproducentens värderingar och engagemang för kvalitet gentemot alla romälskare världen över. Ingenting annat än namnet ändras, rommen är precis samma enastående rom som tidigare.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum