Tekniska verken i Linköping

Uppdatering: En matavfallsbil har brunnit på Nya Tanneforsvägen

Dela

Under förmiddagen började det brinna i en matavfallsbil på Nya Tanneforsvägen. I dialog med entreprenören är det nu säkrat att läget snabbt kom under kontroll.

– Tack och lov är ingen allvarligt skadad, utan det rör sig främst om materiella skador. Vi har fått veta att chauffören är tillbaka på kontoret hos entreprenören och efter omständigheterna mår bra, vilket vi är väldigt tacksamma över. Nu ligger fokus på att stötta upp på de sätt vi kan och bistå polisen i utredningsarbetet, säger Niklas Frisell, affärsenhetschef avfall och återvinning, Tekniska verken.

På grund av branden kan viss matavfallstömning bli försenad. Det gäller kärl med rent matavfall som bland annat finns hos verksamheter som restauranger, skolor, servicehus och matbutiker. Tekniska verken beklagar detta och arbetar för att det ska lösas så snart som möjligt. Inga privatkunder är drabbade, och övriga tömningar kommer att utföras som vanligt.

Det är fortfarande oklart vad branden beror på. Tekniska verken kommer att bistå på alla sätt som är möjliga i utredningsarbetet. Tekniska verken har löpande kontakt med räddningstjänsten fram till dess att matavfallsbilen är bärgad och allting är klart på platsen.

Kontaktperson:
Niklas Frisell, affärsenhetschef avfall och återvinning
Telefon: 070-224 71 20
E-post: niklas.frisell@tekniskaverken.se

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra 211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se - http://tekniskaverken.se/ Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken förstärker elnätet i Tornby14.2.2024 09:00:00 CET | Pressmeddelande

För att möta den stora efterfrågan på el till elbilsladdning och industri, arbetar Tekniska verken med en omfattande förstärkning av elnätet i Tornby. Flera insatser har redan utförts eller är pågående, och nu inleds ett större projekt inom området. Det kommer att genomföras stegvis och beräknas som helhet vara klart under hösten 2025. Inom ramen för projektet förnyas även en 70 år gammal vattenledning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye