Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Prins Daniels Fellowship besöker Lund

Dela

Vi vill inspirera fler unga att gå sin egen väg och bli entreprenörer. Den 6 december besöker Prins Daniels Fellowship Lunds Tekniska Högskola för att för att hålla en inspirationsföreläsning kring entreprenörskap och samtala med studenter ifrån universitetet och elever från Spira Teoretiska Gymnasium. Medier är välkomna att delta – föranmälan krävs. 

Prins Daniels Fellowship besöker Lund den 6 december 2023. Bilden är från ett besök på Chalmers Tekniska Högskola förra året.
Prins Daniels Fellowship besöker Lund den 6 december 2023. Bilden är från ett besök på Chalmers Tekniska Högskola förra året.

Under besöket i Lund samtalar H.K.H. Prins Daniel med entreprenörerna Richard Båge, grundare Insplanet och Mediaplanet, Erik Gatenholm, grundare Bico Group, och Malin Ek Andrén, grundare By Malina. Tillsammans samtalar de om sina erfarenheter av att driva företag vid en inspirationsföreläsning. Senare under dagen deltar ett trettiotal elever i rundabordssamtal med prinsen och inspiratörerna för att dela med sig av konkreta tips och feedback kring egna företagsidéer. 

Medier är välkomna att delta – anmälan till besöket görs till per.andersson@iva.se senast den 4 december. Observera att presslegitimation och ackreditering krävs. 

Program 6 december 2023 

Plats: Kårhusets aula, LTH, John Ericssons väg 3 i Lund. 
10:15 – 11:10 Inspirationsföreläsning med H.K.H. Prins Daniel, Richard Båge, Erik Gatenholm och Malin Ek Andrén.
11:10-11:30 Tid för ev. frågor från medier.  
13:00 – 13:45 Rundabordssamtal med elever från Spira Teoretiska gymnasium, studenter ifrån LTH och entreprenörerna. 

Fakta om Prins Daniels Fellowship 

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel. Vi inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer. Visionen är att bidra till en bättre kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande. Många unga avstår idag från att starta företag på grund av rädslan för att misslyckas. Det är mot denna bakgrund som Prins Daniels Fellowship startades. Målsättningen är att skapa förutsättningar för att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer. 

Läs mer på prinsdanielsfellowship.se 

Nyckelord

Kontakter

Om oss

I över 100 år har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) varit en mötesplats för Sveriges framtid. IVA samlar kompetens och erfarenhet från cirka 1 300 invalda akademiledamöter och 250 företag. Vi bygger broar mellan näringsliv, offentlig verksamhet, akademi och politik. IVA driver på vetenskaplig grund en saklig debatt inom flera samhällsviktiga områden.

IVA är ett lättillgängligt expertorgan fristående från enskilda intressen, ideologier och partipolitik. Vi tror på och verkar för människans förmåga att bidra positivt till samhället genom teknisk och ekonomisk vetenskap.

Följ Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Fokus på AI när IVA och Kronprinsessparet besöker Silicon Valley15.2.2024 13:53:06 CET | Pressmeddelande

En delegation från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) besöker Silicon Valley den 19–22 februari 2024. Delar av besöket sker i närvaro av DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel samt bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell. Målsättningen med resan är att öka samarbetsmöjligheterna mellan Silicon Valley och Sverige och i förlängningen stärka Sveriges position inom digitalisering och AI.

Så ska Sverige säkra tillgången på kritiska råvaror13.2.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag kontrolleras viktiga mineraltillgångar och värdekedjor av länder utanför EU, såsom Kina, Australien, Ryssland, Brasilien, Demokratiska republiken Kongo och Sydafrika. EU har nyligen tagit fram en strategi för hur vi ska säkra tillgången på kritiska råvaror, CRMA. Sverige är en betydande gruvnation och har en viktig roll för EU:s framtida försörjning. Men Sverige behöver tillföra mer kompetens, forskning och innovation till gruv- och smältverksindustrin. Dessutom måste samarbetet med andra mineralrika länder intensifieras. Detta är några av de åtgärder som Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) föreslår i en ny rapport för att möta energiomställningens ökade efterfrågan på metaller och mineraler.

18 unga entreprenörer utvalda till Prins Daniels Fellowship5.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Totalt 18 entreprenörer är utvalda till Prins Daniels Fellowships exklusiva mentorprogram för entreprenörer. Tillsammans med handplockade mentorer från näringslivet får entreprenörerna en unik möjlighet att utveckla sina företag inom allt från proteser till reversibel färgningsteknik för textiltryck. Daniel Kjellén, Johanna Sjöberg, Katarina Bonde och David Perez är några av mentorerna i det tvååriga programmet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye