Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer

Järnvägsentreprenörerna väl förberedda inför vintern

Dela

Idag har FSJ, Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer träffat Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson som bjudit in branschen till möte för att diskutera vad som behövs för att järnvägstrafiken ska stå rustad inför den kommande vintern. 

Idag träffade FSJ, Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson som bjudit in branschen till möte för att diskutera vad som behövs för att järnvägstrafiken ska stå rustad inför den kommande vintern.

-Vi entreprenörer är väl förberedda inför vintern, säger Stefan Gustavsson, vd Infranord.

-Vår prioritering kommer alltid vara att resenärer och gods ska komma fram i tid samtidigt som vi ska kunna utföra våra arbeten på ett säkert sätt, säger Lars Schyllander, VD på Strukton.

-Vi är redo berättar Railcares vd Mattias Remahl, vi har maskiner utplacerade på strategiska platser för att på kortast möjliga tid vara på plats där det behövs som mest. Och vi upplever att Trafikverket har bra framförhållning genom sitt förnyade vädervarningssystem.

Kontakter

Följ Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer

Branschen vill bidra till att Sverige får mer nytta av investerade medel i järnvägen23.8.2023 16:19:07 CEST | Pressmeddelande

Regeringen ger Trafikverket i uppdrag att stärka sin beställarkompetens och redogöra för åtgärder i syfte att öka järnvägstrafikens robusthet, tillförlitlighet och punktlighet. Järnvägsentreprenörerna vill bidra till att Sverige får mer nytta av investerade medel i järnvägen genom ett hållbart förebyggande underhåll. Det uppnår vi tillsammans med beställaren genom produktivitetsutveckling, innovation samt effektivare underhåll.

Positivt resultat för utbildningar till järnvägstekniker när MYH:s senaste ansökningsomgång publicerades13.1.2023 14:00:42 CET | Pressmeddelande

En av de största utmaningarna för Sveriges järnväg idag är det stora behovet av kompetensförsörjning därför välkomnar Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer, FSJ Norrbottens satsning på järnvägsutbildningar. MYH har tilldelat Luleå kommun tre utbildningar som är viktiga för Sveriges järnvägs utveckling; Bantekniker, Kontaktledningstekniker samt Signaltekniker.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye