Siemens AB

Siemens Mobility öppnar toppmodern servicedepå för lok i Hallsberg

Dela
  • Officiell invigning av den nya anläggningen den 22 november
  • Den nya servicedepån är en del av Siemens Mobilitys expansion av sitt serviceerbjudande för moderna lok i Sverige 
  • Anläggningen i Hallsberg är strategiskt placerad längs TEN-T-korridoren
Siemens Mobilitys lokverkstad i Hal
Siemens Mobilitys lokverkstad i Hallsberg Siemens Mobilitys lokverkstad i Hal Siemens

Siemens Mobility har idag, 22 november, officiellt invigt sin första servicedepå för moderna lok, inklusive Siemens Mobilitys Vectron-lok, i Sverige.

Depån ligger i Hallsberg, en av landets mest välrenommerade järnvägsknutpunkter. Servicedepån är utrustad med avancerade digitala verktyg och system som snabbt och effektivt kan utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. För aktörer som opererar över landsgränserna är anläggningen i Hallsberg strategiskt placerad längs TEN-T-korridoren.

– Hög tillgänglighet av rullande materiel är en förutsättning för framgång för järnvägsoperatörer och en av de viktigaste förutsättningarna för att möta de ökande kraven på hållbar godstrafik. Den nya anläggningen ökar vår kapacitet och breddar våra förebyggande och avhjälpande underhållstjänster, vilket säkerställer upp till 100 procents tillgänglighet för loken. Vi siktar på att bli en ledande aktör på marknaden för service av moderna lok, och det här är ett viktigt steg i den riktningen, säger Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB

Moderna järnvägsdepåer är högspecialiserade inspektions- och underhållsanläggningar som är utformade för att klara de stränga krav som ställs av järnvägsoperatörer. Hallsberg-depån har utvecklats på uppdrag av Siemens Mobility AB i samarbete med Train Alliance, ett företag specialiserat på design och konstruktion av anläggningar för underhåll av tåg- och järnvägsinfrastruktur. 

Hallsberg är en av Sveriges mest välrenommerade järnvägsknutpunkter och dess strategiska läge, som erbjuder enkel tillgång till Sveriges centrala järnvägsnät, gör det till ett idealiskt val för en servicedepå. 

Invigningen av den nya anläggningen ägde rum den 22 november med representanter från Hallsbergs kommun, Siemens Mobilitys kunder och partners på plats.

Nyckelord

Kontakter

Kristina Nyquist, vd Siemens Mobility AB
Tel: 076 8613997
kristina.nyquist@siemens.com

Bilder

Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB. Fotograf Daniel Roos. Högupplöst bild lämplig för tryck.
Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB. Fotograf Daniel Roos. Högupplöst bild lämplig för tryck.
Ladda ned bild
Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB. Högupplöst bild lämplig för tryck.
Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB. Högupplöst bild lämplig för tryck.
Ladda ned bild
Siemens Mobilitys lokverkstad i Hal
Siemens Mobilitys lokverkstad i Hallsberg
Ladda ned bild

Länkar

Om Siemens Mobility

Siemens Mobility är ett separat förvaltat företag inom Siemens AG-koncernen. Siemens Mobility har varit ledande inom intelligenta transportlösningar i mer än 175 år och förnyar ständigt sin portfölj. Dess kärnområden inkluderar rullande materiel, rälsautomation och elektrifiering, en omfattande mjukvaruportfölj, nyckelfärdiga system samt relaterade tjänster. Med digitala produkter och lösningar gör Siemens Mobility det möjligt för transportoperatörer över hela världen att göra infrastruktur intelligent, hållbart öka värdet under hela livscykeln, förbättra passagerarupplevelsen och garantera tillgänglighet.

Under räkenskapsåret 2022, som avslutades den 30 september 2022, redovisade Siemens Mobility intäkter på 9,7 miljarder euro och hade cirka 38 200 anställda över hela världen. Mer information finns på: www.siemens.com/mobility.

Följ Siemens AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens AB

Siemens och Tyréns ingår partnerskap för hållbar samhällsutveckling25.4.2024 07:32:00 CEST | Pressmeddelande

Siemens och Tyréns har ingått ett partnerskap med syfte att främja hållbar samhällsutveckling. Genom partnerskapet blir Tyréns en del av ekosystemet Siemens Xcelerator - en öppen, digital affärsplattform som sammanför kunder, branschpartners och utvecklare för att tillsammans upptäcka, utbyta och skapa innovativa, hållbara lösningar. Tyréns är den första och hittills enda samhällsbyggnadsaktören på Siemens Xcelerator i Norden.

Framgångsrikt pilotprojekt på Väla Centrum bidrar till stabilisering av elnätet och intäkter för fastighetsägaren6.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sedan maj 2023 har Väla Centrum utanför Helsingborg hjälpt till att balansera det svenska elnätet genom att erbjuda sin förbrukningsflexibilitet på en av Svenska kraftnäts marknader för handel med stödtjänster, FCR-N (Frequency Containment Reserve – Normal). Väla blev den första svenska kommersiella fastigheten att bli godkänd för att göra detta. Förutom att svara mot det ökande behovet av flexibilitet i elnätet finns ekonomiska incitament för fastighetsägaren Skandia Fastigheter, som får intäkter från handeln.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye