Enköpings kommun

Första spadtaget för nya avloppsreningsverket vid Vappa

Dela

Måndagen den 27 november klockan 13:00 hälsas media välkomna till första spadtaget för det nya avloppsreningsverket vid Vappa i Enköpings kommun. Det nya reningsverket ska ersätta det nuvarande verket som ligger i hamnområdet i Enköping.

Illustrationen visar en översiktsbild över ett nytt reningsverk.
Så här kommer det färdiga reningsverket se ut

Enköping är i stort behov av ett nytt reningsverk, eftersom det nuvarande reningsverket är gammalt och inte kan leverera i takt med att Enköping växer. Det här är ett generationsbygge som ska försörja Enköpingsborna under lång tid framöver, säger Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det nya reningsverket kommer innehålla modern teknik som gör att reningen förbättras och utsläppen minskar i Mälaren. Det har varit en lång process och vi har förberett under flera år genom att bland annat lägga nya ledningar och bygga vägar, säger Krister Larsson (M), ordförande i Tekniska nämnden.

Platsen för det nya reningsverket är noga utvald utifrån ett antal kriterier, bland annat att det ska ligga nära centralorten men inte nära tätbebyggt område, och att det ska ligga nära vattendrag så renat vatten kan släppas ut. 

Det är flera olika entreprenörer som ansvarar för olika delar av byggnation av reningsverket:

  • NCC ansvarar för mark och bygg.
  • Bravida ansvarar för rör, ventilation och el.
  • Purac ansvar för maskinentreprenaden.
  • Certego ansvarar för säkerhetsentreprenaden.

Program

Media hälsas välkommen till första spadtaget av det nya reningsverket. Det finns skyddskläder på plats men har du egna, ta gärna med.

Datum och tid: Måndagen den 27 november klockan 13

Plats: Vappa.

Vi bjuder på enklare förtäring.

Vägbeskrivning: Ta Riksväg 55 mot Strängnäs, åk förbi avtagsvägen mot Haga slott och åk ytterligare ett par hundra meter så ser man byggarbetsplatsen på höger sida. Kör in på den nya asfalterade vägen, parkera bilen i vägrenen så att den inte hindrar andra fordon och gå upp mot arbetsplatsen. Samåk gärna.

Medverkande: Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande, Krister Larsson, (M) ordförande i Tekniska nämnden, Anna Johansson VA-chef, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Stefan Persson, NCC.

Kontakter

Länkar

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye