Västtrafik

Västtrafik satsar på fler avgångar i tågtrafiken

Dela

Fler turer i tågtrafiken och nya biljettsamarbeten. Detta är två av de satsningar som Västtrafik gör när kollektivtrafiken byter tidtabell den 10 december.

Den 10 december blir det fler avgångar i tågtrafiken och möjlighet att resa med fler av Västtrafiks biljetter på Vy:s och SJ:s tåg. Fotograf: Thomas Harrysson.
Den 10 december blir det fler avgångar i tågtrafiken och möjlighet att resa med fler av Västtrafiks biljetter på Vy:s och SJ:s tåg. Fotograf: Thomas Harrysson.

Söndagen den 10 december börjar Västtrafiks nya tidtabeller gälla och samtidigt genomförs satsningar i tågtrafiken på flera håll i regionen.

Bland annat fördubblar Vy antalet tågavgångar mellan Göteborg och Oslo och kommer att gå varannan timma i stället för var fjärde. Detta innebär fler avgångar mellan Göteborg – Trollhättan – Ed.

Det blir också fler turer med Västtåg mellan Göteborg och Varberg. Dessutom utökar SJ sin tågtrafik från 11 till 14 turer på sträckan mellan Göteborg – Skövde –Töreboda.

Tågsträckorna som får utökad trafik den 10 december:

Göteborg – Trollhättan – Ed
Göteborg – Varberg
Uddevalla – Herrljunga
Borås – Herrljunga
Varberg – Borås
Göteborg – Åmål/Säffle
Göteborg – Vänersborg

Nu kan resenärer resa på fler tåg med Västtrafiks enkelbiljetter

Två nya biljettsamarbeten startar den 10 december. Det innebär att Västtrafiks resenärer kan resa både med Västtrafiks periodbiljett och enkelbiljett på SJ:s regionaltåg på sträckan mellan Göteborg – Skövde – Töreboda och på Vy:s tåg mellan Göteborg –Trollhättan – Ed. Tidigare har resenärerna enbart kunnat resa med periodbiljett på dessa tåg.

–Vi satsar stort på mer tågtrafik i vår växande region för att locka ännu fler till att ta tåget. Biljettsamarbetena med SJ och Vy innebär fler resmöjligheter för många av våra resenärer, vilket vi ser väldigt positivt på, säger Pontus Gunnäs, affärschef för tåg på Västtrafik.

Även seniorbiljetter och medföljandeerbjudandet kommer att gälla på Vy:s. tåg. Med medföljandeerbjudandet får en vuxen som reser med en periodbiljett i appen Västtrafik To Go kostnadsfritt ta med sig tre personer under 20 år. 


För mer detaljer, läs på Västtrafiks hemsida.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Pontus Gunnäs, affärschef tåg på Västtrafik. Fotograf: Eddie Löthman.
Pontus Gunnäs, affärschef tåg på Västtrafik. Fotograf: Eddie Löthman.
Ladda ned bild

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye