Afa Försäkring

Arbetsförmågan kan påverkas av sjukdom - hybridseminarium med forskning

Dela

Hur påverkas arbetsförmågan av olika sjukdomar, såsom hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, diabetes, smärtor och IBS? Under ett hybridseminarium den 1 december kl. 9–10 presenterar forskare från Götebors universitet och Sahlgrenska akademin aktuell forskning inom området. Under seminariuet delas även årets postdoc-stöd ut.

Foto: Johnér bildbyrå

Sjukdom kan ge konsekvenser såväl i privatlivet som i arbetslivet och för den egna arbetsförmågan. I Sverige berörs flera miljoner människor av detta.

Afa Försäkring har finansierat forskning inom området, som presenteras på detta hybridseminarium.

Innehåll, forskare och talare:

Mats Hagberg, seniorprofessor vid Arbets- och miljömedicin Göteborgs universitet, har forskat om vad som påverkar arbetsförmågan hos dem som har vanliga sjukdomar och besvär så som till exempel hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, diabetes och smärtor.

Åsa Frändemark vid Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin, Sahlgrenska Academy at University of Gothenburg, är ST-läkare och har forskat om hur arbetsförmågan påverkas hos personer som har IBS, irritable bowel syndrome.

Under seminariet delas även årets så kallade postdoc-stöd ut.

Moderator: Ulrika Hektor, chef för FoU-avdelningen, Afa Försäkring.

När och var?

Fredag 1 december kl. 9–10.
För dig som deltar fysiskt på plats serveras fika från kl. 8.30. Adress: Hörsalen på Afa Försäkring, Klara Södra kyrkogata 18, Stockholm.

Anmälan och mer info:

29 november är sista anmälningsdag för fysisk medverkan: Anmäl dig till fysisk medverkan här.
30 november är sista anmälningsdag för digital medverkan. Anmäl dig till digital medverkan här.

Mer info om seminariet finns på Afa Försäkrings webbplats.

Följ oss gärna på: Förebygg arbetsskador och ohälsa med Afa Försäkring

Bilder

Länkar

Afa Försäkring

9 av 10 är försäkrade via jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Ökat inflytande över arbetet kan få äldre att jobba längre29.1.2024 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Allt fler blir äldre i samhället. Det är en utveckling som påverkar de flesta branscher men särskilt tydligt är det i äldreomsorgen. Två forskningsprojekt har undersökt olika former av ökat inflytande över arbetsvillkor för ett hållbart och förlängt arbetsliv – och vilken betydelse medarbetarnas möjligheter till ökat inflytande kan ha. Välkommen att bevaka ett hybridseminarium den 9 februari där forskningen presenteras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye