Västtrafik

Västtrafiks satsning på trafiken i Borås

Dela

Den 10 december byter Västtrafik tidtabeller. Samtidigt utökas trafiken med fler turer i både tåg- och busstrafiken. Det blir också en helt ny busslinje i Borås stadstrafik.

Den 10 december blir det fler turer i både tåg- och busstrafiken i Borås. Fotograf: Eddie Löthman.
Den 10 december blir det fler turer i både tåg- och busstrafiken i Borås. Fotograf: Eddie Löthman.

Söndagen den 10 december börjar Västtrafiks nya tidtabeller gälla och förändringar i trafiken genomförs. För Borås innebär det tätare turer och en helt ny linje som får linjenumret 21.

–Vi har sett ett ökat resande på flera håll i Borås, vilket är glädjande. Vi vill fortsätta locka fler till att resa hållbart och utvecklar därför trafiken efter våra resenärers behov. Vid tidtabellsskiftet i december satsar vi extra på fler turer i Borås busstrafik, säger Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik.

Det här händer i Borås busstrafik

Nya linje 21 kommer att börja gå mellan Viared norra och Borås resecentrum under morgon och eftermiddag för att möta ett ökat behov av kollektivtrafik.

Det blir fler turer på linje 6 mellan Regementet och Södra Älvsborgs sjukhus. Linjen kommer att gå i 15-minuterstrafik under rusningstid, en fördubbling från dagens utbud.

För att förkorta restiden på linje 150 mellan Fristad och Borås kommer linjen inte längre att trafikera hållplatserna Buxbomen och Lönnvägen.

På grund av ökat resande på helgen på linje 300 mellan Borås och Kinna kommer fler turer att sättas in. Under dagtid blir det 30-minuterstrafik.

För att locka till ett ökat resande på linje 200 mellan Borås och Ulricehamn kommer linjen från och med den 10 december att få fler turer under söndagar.

Fler tågavgångar till och från Borås

Samtidigt gör Västtrafik flera satsningar på tågtrafiken. Dels för att möta ett ökande resande, dels för att locka fler. För tågresenärerna mellan Borås och Herrljunga ökar tågtrafiken med fyra turer. Även tågtrafiken mellan Borås och Varberg ökar med tre turer.

Västtrafik rekommenderar resenärerna att söka sina resor i appen Västtrafik To Go och besöka Västtrafiks hemsida för mer information.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Camilla Holtet, utvecklingschef Västtrafik. Fotograf: Eddie Löthman.
Camilla Holtet, utvecklingschef Västtrafik. Fotograf: Eddie Löthman.
Ladda ned bild

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye