Svenska Bandyförbundet

De är uttagna till herrlandslagets samling i december

Dela

15 spelare finns med på listan som herrlandslagets förbundskapten Mattias Sjöholm presenterar i samband med landslagssamlingen i Katrineholm den 2-3 december inför kommande turneringar och mästerskap.

Romus Ramström

– Vi fortsätter att jobba med en bred trupp där vi bland annat har tittat på hur man har inlett säsongen. Tanken är att ytterligare stärka truppen utifrån det koncept som vi jobbat på under och efter VM, säger förbundskapten Mattias Sjöholm.

– Det är stor konkurrens om platserna i truppen och uttagningen är allt annat än lätt. Men vi har fått en bra bild över läget, tycker jag. Bland annat genom att följa spelarna genom hela Svenska Cupen och nu inledningsvis i Elitserien. Vi kommer göra det bästa av den tiden vi har för att förbereda oss inför kommande utmaningar. Nu hoppas vi på ett positivt besked om VM 2025 inom kort och innan dess ser vi fram emot både landskamper och internmatcher där vi kan testa olika moment för att vässa spelarna och svetsa samman truppen än mer.

Internmatch mot utvecklingslag

Under samlingen kommer herrtruppen att spela en internmatch mot ett utvecklingslag som tagits ut. Ett spännande möte tycker förbundskapten Sjöholm som ser fram emot matchen.

– Ja, det är otroligt kul att vi kan matcha mot ett utvecklingslag där många är med och knackar på dörren till A-landslaget. Vi har en bra bredd av unga duktiga spelare som behöver få erfarenhet av träning och matcher på den här nivån. Det kommer bli en intressant match och med Oscar Jonsson (fd assisterande förbundskapten för U 21 Herr) som coachar de unga killarna med Daniel Ericsson vid sin sida så kommer det bli en rolig match att spela, avslutar Mattias Sjöholm.

Utvecklingsgruppen presenteras fredagen den 24 november.

Truppen:

Spelare Förening
Alexander Härndahl IK Sirius BK
Anton Andersson IK Sirius BK
Christoffer Edlund Villa Lidköping BK
Christoffer Fagerström Västerås SK
Erik Persson Bollnäs Gif
Erik Pettersson Bollnäs Gif
Linus Pettersson Bollnäs Gif
Ludvig Johansson Villa Lidköping BK
Marcus Öhman Sandvikens AIK
Martin Hammarberg Villa Lidköping BK
Martin Karlsson Villa Lidköping BK
Martin Landström Västerås SK
Tobias Nyberg Västerås SK
Ted Hedell Edsbyns IF
Viktor Spångberg Västerås SK

Ledarteamet består av:

Mattias Sjöholm Förbundskapten
Mattias Rehnholm Assisterande förbundskapten
Fredrik Ärleskog Team Manager
Tommy Malm Material
Fredrik Gillgren Skridskotekniker
Lotta af Klintberg Fysio
Fredrik Lindqvist Målvaktstränare

Kontakter

Bilder

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt. Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan. Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Svenska Bandyförbundet satsar på nytt koncept för barn – Snöharen Bandis ska få fler att åka skridskor och spela bandy8.2.2024 08:21:29 CET | Pressmeddelande

Inkluderande och roliga upplevelser på isen tillsammans med snöharen Bandis ska ge barn i hela Sverige en magisk upplevelse av rörelse, skridskoåkning och bandy. – Vi satsar på barnen som är de allra viktigaste för tillväxten av bandy och för vårt samhälle i stort, säger Alexander Mayborn, Barn- och ungdomsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye