WSP

Mette Sjölin blir ny chef för Property and Buildings på WSP Sverige

Dela

WSP Sverige har utsett Mette Sjölin till ny sektorschef för Property & Buildings som tar plats i företagets ledgningsgrupp. Mette har tidigare varit regionchef för Property & Buildings Mitt och har en lång ledarerfarenhet från den tekniska konsultbranschen. Hon kommer att driva WSPs satsning på att stödja kunderna i deras gröna omställning.

Mette Sjölin
Mette Sjölin Foto: WSP

WSP Sverige är ett av landets ledande strategi- och teknikkonsultföretag med över 4000 medarbetare. Inom sektorn Property & Buildings erbjuder WSP rådgivning och tekniska lösningar för fastighetsutveckling, byggprojekt, industri, miljö och hållbarhet. WSP har en stark ställning på den svenska fastighetsmarknaden, som står inför stora omställningar och innovationsbehov i samband med den gröna omställningen.

– Med Mettes långa ledarerfarenhet och gedigna kunskaper inom strategisk och teknisk rådgivning kommer vi att stärka WSPs position. Det handlar framförallt att möta våra kunders ökande behov av rådgivning och tekniska lösningar för att minska sin klimatpåverkan och bygga nya hållbara industrier och städer, kommenterar Anna-Lena Öberg-Högsta, VD WSP Sverige.

Mette Sjölin har varit på WSP i nästan 5 år och är idag chef över P&B Region Mitt. Hon har mer än 20 års ledarerfarenhet och kunskap från den tekniska konsultbranschen med tyngdpunkt på industri, miljö och hållbarhet samt fastigheter.

– Jag är mycket glad och stolt över att få leda WSPs fantastiska P&B-team. Tillsammans åstadkommer vi arbetsresultat som är avgörande för vårt samhälle genom att vara med och skapa framtidssäkra och klimatsmarta byggnader. Vår expertis och kompetens efterfrågas nu av bredare kundsegment än tidigare och jag ser fram emot att jobba för att överträffa både våra befintliga och tillkommande kunders förväntningar på oss, säger Mette Sjölin.

Kontakter

Om WSP

Vi står bakom allt du tar för givet. Och framtiden du hoppas på.

Vi vet hur samhällen är uppbyggda och utvecklas. Om hur vi lever, arbetar, bygger, reser och kommunicerar, och om hur vi kan göra det bättre. Som strategiska rådgivare och teknikkonsulter har vi kunskapen att förstå och kraften att kunna förändra.

Med över 65 000 medarbetare i 40 länder använder vi vår globala expertis för att hitta de smartaste lokala lösningarna.

Följ WSP

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WSP

Ny rapport: Här är Sveriges mest robusta kommuner28.11.2023 07:28:00 CET | Pressmeddelande

Nu släpper strategi- och teknikkonsultföretaget WSP rapporten "Regionernas Kamp", som rankar Sveriges 290 kommuner utifrån deras robusthet. Nacka, Täby och Kungsbacka toppar rankningen och analysen visar att pendlingskommuner nära större städer är de som har bäst förmåga att stå emot kriser och hantera förändringar. Rapporten tar i år också ett större grepp på trygghet och kommunernas brottsförebyggande arbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye