Svenska Bandyförbundet

De ska utmana herrlandslaget på kommande samling - 17 spelare uttagna

Dela

När herrlandslaget samlas i Katrineholm den 2–3 december kommer de bland annat att spela en internmatch under söndagen mot ett nyligen uttaget utvecklingslag. Truppen består av spelare som knackar på dörren till A-landslaget och kommer att coachas på plats av Oscar Jonsson och Daniel Eriksson.

Romus Ramström

Den 2-3 december samlas utvecklingslaget i Katrineholm där de bland annat ska möta herrlandslaget i en internmatch. Oscar Jonsson ska coacha truppen tillsammans med Daniel Eriksson. Jonsson var tidigare assisterande förbundskapten för U21 Herr där även Eriksson ingick i ledarstaben.

– Det ska bli grym roligt att coacha truppen och att utmana de bästa spelarna i Sverige. Det blir en värdig och häftig utmaning där utvecklingslaget har allt att vinna, säger Oscar Jonsson.

– Det är en otroligt hög kompetens på de här unga grabbarna och många av de kommer att spela i A-landslaget framöver. Det är vår förhoppning och intention.

Truppen:

Albin Bjerkegren IFK Motala
Albin Rehnholm Vetlanda BK
Albin Rohlén IFK Motala
Alexander Karlgren IK Sirius Bandy
Benjamin Pizzoni Elfving Sandvikens AIK
Gustav Friman Villa Lidköping BK
Isac Karlsson Hammarby Bandy
Jesper Granqvist Edsbyns IF
Niklas Ögren IFK Motala
Oscar Westh Bollnäs Gif
Rasmus Sjöström Västerås SK
Rasmus Skarps Bollnäs Gif
Sune Gustavsson IK Sirius Bandy
Tobias Augustsson Villa Lidköping BK
Viktor Birgersson Hammarby Bandy
Vladimir In-Fa-Lin Vetlanda BK
William Arvidsson Gripen/Trollhättan BK

Kontakter

Länkar

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt. Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan. Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Så spelas de olika seriekvalen i bandy26.2.2024 15:14:57 CET | Pressmeddelande

Under veckan, med start redan på tisdag den 27 februari, startar tre olika seriekval - kval till Elitserien herr, Elitserien dam och Bandyallsvenskan herr skall avgöra nästa säsongs lag till landets främsta serier på seniorsidan. När februari närmar sig slutet är det dags för många lag att summera säsongen och blicka framåt, samtidigt som det för andra lag är dags att ladda upp inför ett stundande kval.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye