Svenska Brottningsförbundet

Internationella Brottare Höjer Cup Haparanda Till En Ny Nivå

Dela

Cup Haparanda International 2023 närmar sig, och HSKT (Haparanda Sportklubb Taktik) är glada att presentera denna spektakulära tävling inom Grekisk Romersk stil, som äger rum den 2 december. Haparanda kommer att vara värd för en imponerande samling nationella och internationella stjärnor, inklusive VM-medaljörer och olympier.

Brottare från länder som Sverige, Ukraina, Kazakstan, USA, Finland, Kroatien, Estland, Egypten och Spanien kommer att delta, vilket gör denna årliga tävling till en betydande milstolpe för både Haparanda och brottningsvärlden.

Håkan Snell, ansvarig för tävlingen, delar sin entusiasm och säger: "Att välkomna dessa internationella talanger till Haparanda är en ära och visar på den globala attraktionen av vår tävling. Det är inte bara ett sportevenemang, det är en möjlighet för vår gemenskap att vara en del av något stort och för brottningen att blomstra här i vår lilla stad."

Efter evenemanget kommer det att arrangeras ett träningsläger med världsklasssparring i Finland, vilket ger en bra möjlighet för deltagarna att förbereda sig inför det kommande året.

Just nu är 73 brottare anmälda till tävlingen, som omfattar viktklasser från 55 kg till 130+ kg. Tävlingen startar den 2 december klockan 10:00 och förväntas avslutas med finaler vid 17:00. Priserna inkluderar 600€ till vinnaren i varje viktklass och medaljer till de tre bästa i varje kategori.

Svenska landslaget har tagit ut en imponerande trupp till denna tävling:

- Alexander Bica, Malmö Tigers WT

- Niklas Öhlén, Sundsvalls AIK

- Christoffer Dahlén, AIK Brottning

- Erik Persson, AIK Brottning

- Albin Olofsson, AIK Brottning

- Lukas Ahlgren, AIK Brottning

- Alex Kessidis, AIK Brottning

- Oskar Johansson, Varbergs BoIS BK

- Aleksandar Stjepanetic, AIK Brottning

Ledare:

- Zigmunds Jansons

- Leonard Östlund

- Zakarias Tallroth

Domare:

- Kjell Albertsson

- Linn Sjöström

Evenemanget äger rum på Åkergatan 1B, Haparanda, Norrbottens län. För de som inte kan närvara personligen erbjuds möjligheten att följa spänningen via streaming på: https://www.youtube.com/@hsktbrottning1093 

Nyckelord

Kontakter

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Världskvalet - sista chansen för brottningslandslaget att säkra OS-biljetter18.4.2024 11:20:47 CEST | Pressmeddelande

Efter en intensiv tävling under europakvalet i Baku står Sveriges brottningstrupp inför en ny avgörande utmaning – att säkra de återstående platserna till OS i Paris i sommar. Med blicken riktad mot Istanbul den 9-11 maj, där sista chansen att säkra en kvotplats till sommarens OS och världskvalet hålls, är det nu eller aldrig för vår landslagstrupp som innefattar åtta brottare.

Sofia Mattsson: En av Sveriges främsta brottare hedras av Kungen7.3.2024 17:00:00 CET | Pressmeddelande

Gällivare SKs världsmästarinna och olympiska medaljör, Sofia Mattsson, kommer att ta emot en prestigefylld medalj från Kungen för sina exceptionella prestationer till svensk idrott. Med en imponerande karriär som brottare och en lång meritlista som inkluderar bland annat VM-guld, OS-brons, ytterligare sju VM-medaljer och sex EM-guld, har Mattsson cementerat sig som en av Sveriges mest framstående idrottare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye