Västtrafik

Västtrafik satsar på mer trafik till företagsområden

Dela

När kollektivtrafiken byter tidtabell den 10 december satsar Västtrafik på mer busstrafik till flera stora företagsområden i och runt Göteborg.

Den 10 december blir det mer busstrafik till stora företagsområden i och runt Göteborg. Fotograf: Eddie Löthman.
Den 10 december blir det mer busstrafik till stora företagsområden i och runt Göteborg. Fotograf: Eddie Löthman.

Söndagen den 10 december börjar Västtrafiks nya tidtabeller gälla och förändringar i trafiken genomförs. Det blir bland annat utökningar i busstrafiken till stora företagsområden såsom Åbroområdet, Volvo Lundby, Högsbo sjukhus och Bårhult i Landvetter.  

–Vi utvecklar kollektivtrafiken genom att sätta in fler turer, dels för att förbättra för våra resenärer, dels för att locka fler till att resa med oss. En del av det vi satsar på är förbättrade resmöjligheter till ett antal större arbetsplatser och företagsområden, säger Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik.

Fler turer i busstrafiken

Linje 25 får förlängd körväg och kommer att gå mellan Göteborg och Peppareds torg, via GoCo. Detta för att möta ett växande Åbrooråde. Även linje 759 mellan Mölndals resecentrum och Västra Balltorp får fler turer för att möta det växande Åbroområdet.

Till Volvo Lundby kommer linje 34 börja gå varje kvart i rusningstid. Det blir en fördubbling av antalet turer.

Linje 65 får ny körväg och kommer att gå mellan Marklandsgatan och Kungssten via Högsbo sjukhus och Axel Dahlströms Torg, vilket kommer innebära närmare trafik till både arbetande och besökare på sjukhuset.

Mellan Partille centrum och Bårhult i Landvetter kommer linje 511 att få tätare trafik eftersom vissa turer från Landvetter resecentrum förlängs.

Två helt nya anropsstyrda linjer som resenärer får ringa och förbeställa kommer att börja köra den 10 december. Linje 133 kommer att gå mellan Tumlehed och Amhult resecentrum och linje 532 kommer att gå mellan Floda station och Sågarehagen för att möta ett växande behov av kollektivtrafik.

Läs om alla förändringar på Västtrafiks hemsida

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Camilla Holtet, utvecklingschef. Fotograf: Eddie Löthman.
Camilla Holtet, utvecklingschef. Fotograf: Eddie Löthman.
Ladda ned bild

Länkar

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye