Svenska Bandyförbundet

Damlandslagstruppen uttagen - Här är spelarna som möter Norge

Dela

De regerande världsmästarna på damsidan åker till Norge 8–9 december för att spela två landskamper mot hemmanationen. Matcherna spelas i Solberg utanför Drammen. Förbundskapten Olle Wiberg har behövt fatta många tuffa beslut i samband med att 17 spelare valts ut i hård konkurrens.

Gert Holmér

– Vi har en väldigt bra bredd i toppen av svensk dambandy nu. Denna uttagning har varit väldigt tuff och det har varit ett stort pussel att få ihop dessa 17 spelare som nu åker till Norge. Flertalet spelare knackar rejält på dörren till damlandslaget nu och det är otroligt positivt för framtiden och denna vinter är ett led mot ett eventuellt VM 2025, säger Olle Wiberg.

Utveckling av vinnande koncept

– Vi har sett många timmar bandy under hösten för att skapa oss den bästa bilden över hur alla spelare inlett säsongen. Både spelet i klubblaget samt prestationer under våra läger ligger till grund för uttagningen. Fokus under dessa dagar kommer att ligga på att testa en del olika detaljer i spelet och vidareutveckla vårt koncept kring grundspelidén som vi jobbat med under några säsonger. Detta för att sedan utvärdera inför vårvintern 2024 och kommande säsong 2024/2025.

– Just att det är så tajt om platserna i truppen nu och konkurrensen har hårdnat gör att jobbet att forma laget blir väldigt inspirerande på många sätt samtidigt som det också är tuffa beslut att ta. Vi hoppas kunna spela ytterligare träningslandskamper under vintern för att sedan nå målet om ett nytt VM-guld, avslutar Olle Wiberg.

Matchtider:

Fredag 8 december 20:00
Lördag 9 december 12:00

Se matcherna live på Youtube → här (extern länk)

Truppen:

Förnamn Efternamn Klubb Moderklubb
Målvakter
Ellen Ahrnberg Uppsala BOIS Surte BK
Sofie Millqvist Villa Lidköping BK Dam Villa Lidköping BK
Utespelare
Tora Uebel Uppsala BOIS Härnösands AIK
Viktoria Karlsson Villa Lidköping BK Dam Villa Lidköping BK
Frida Wiklund Villa Lidköping BK Dam Lidköpings AIK
Ellen Spång Västerås SK/BK Tranås BOIS
Erica Persson Västerås SK/BK Söråker IF
Sanna Gustafsson Villa Lidköping BK Dam IFK Nässjö
Gabriella Aronsson Västerås SK/BK Skirö AIK
Kajsa Ericsson Västerås SK/BK Sunvära SK
Ida Friman Villa Lidköping BK Dam Surte BK
Moa Friman Villa Lidköping BK Dam Surte BK
Agnes Ögren Villa Lidköping BK Dam Lidköpings AIK
Edit Ljung Västerås SK/BK Skirö AIK
Linnea Larsson Villa/Lidköping BK Ljusdals BK
Tilda Ström Sandvikens AIK Lidköpings AIK
Karla Thuresson Västerås SK/BK Åby /Tjureda IF
Ledarstaben bestå av:
Olle Wiberg Förbundskapten
Malin Prytz Biträdande förbundskapten
Elin Goude Öhgren Fysio
Jonny Johansson Materialare
Dan Persson Media & analys
Hans Hedin Målvaktstränare & analys
Sofie Svensson Testansvarig

Kontakter

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt. Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan. Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Svenska Bandyförbundet satsar på nytt koncept för barn – Snöharen Bandis ska få fler att åka skridskor och spela bandy8.2.2024 08:21:29 CET | Pressmeddelande

Inkluderande och roliga upplevelser på isen tillsammans med snöharen Bandis ska ge barn i hela Sverige en magisk upplevelse av rörelse, skridskoåkning och bandy. – Vi satsar på barnen som är de allra viktigaste för tillväxten av bandy och för vårt samhälle i stort, säger Alexander Mayborn, Barn- och ungdomsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye