Enköpings kommun

Enköpings kommun firar det sverigefinska med schlager och prisutdelning

Dela

Enköpings sverigefinnar har flera anledningar att fira. Den 6 december bjuder därför kommunen in till en kväll med sverigefinsk schlagerkonsert och prisutdelning.

Foto på Heidi Lehto som sjunger i mikrofon.
Duon Heidi och Raimo framför finsk dansbandsmusik och schlager under kvällen.

Vi kommer att fira att Enköpings kommun har ingått i finskt förvaltningsområde i tio år. Det uppmärksammar vi genom att dela ut pris och kora Enköpings sverigefinska eldsjäl. Personen har nominerats till priset för sina insatser för sverigefinsk kultur och det finska språket under de senaste tio åren.

Vi kommer självklart också fira Finlands 106:e självständighetsdag och förenas till nationalsången Vårt land.

Duon Heidi och Raimo underhåller oss med traditionella finska dansbandslåtar och schlagers från 60- och 70-talen under kvällen.

– Jag ser fram emot att tillsammans med Enköpingsbor med finsk anknytning fira Finlands självständighetsdag, de tio åren som finskt förvaltningsområde och att kora Enköpings sverigefinska eldsjäl, säger Irma Aalto som är samordnare för finskt förvaltningsområde på Enköpings kommun.

Press och media är välkomna

Representanter från press och media är också välkomna att vara med på evenemanget

När: 6 december, klockan 18–20

Var: Joar Blå, Ågatan 29

Kontakter

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye