Nobina Care

Thomas Nohre blir ny vd för Nobina Care

Dela

Thomas Nohre har utsetts till ny vd för Nobina Care och till medlem av Nobinas koncernledning. Han kommer närmast från rollen som Chief Business Officer i ett bolag inom svensk krisberedskap.

Thomas Nohre blir ny vd för Nobina Care
Thomas Nohre blir ny vd för Nobina Care

− Jag är mycket glad över att kunna presentera Thomas Nohre som ny vd för Nobina Care. Thomas är en ledare som i tidigare roller visat stor kompetens att driva och utveckla verksamheter där kvalitet och säkerhet är av yttersta vikt. Med sin starka operativa och strategiska erfarenhet är Thomas rätt person att förflytta både bolag och bransch till nästa nivå. Jag önskar Thomas varmt välkommen ombord, säger Henrik Dagnäs, koncernchef Nobina.

Thomas kommer närmast från rollen som Chief Business Officer för SOS Alarm Sverige AB. Därförinnan har han haft flertalet ledande positioner med fokus på att utveckla och öka lönsamhet för de bolag och områden han har verkat inom. Thomas har också lång erfarenhet från kollektivtrafikbranschen där han haft flertalet ledande roller.

– Jag är väldigt glad över att få kliva in i ett bolag med ett tydligt driv och starka värderingar som har mod att utmana och utveckla branschen för särskild kollektivtrafik. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med alla engagerade medarbetare få vara med och stärka våra arbetssätt, och bidra till att ännu fler får möjlighet att resa hållbart och tryggt i en inkluderande kollektivtrafik, säger Thomas Nohre.

Nobina Care är en del av Nobinakoncernen med verksamhet inom särskilda persontransporter och omsorg, både i Sverige och Danmark under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass, Göteborgs Buss, Anja och Dennis Hemservice samt Ørslev.

Thomas Nohre tillträder som ny vd för Nobina Care senast maj 2024 och efterträder då Tomas Hansson som går vidare till nya uppdrag utanför Nobina.

Nyckelord

Kontakter

Lisa YdlingerPress- och kommunikationsansvarig

Tel:08-52250045

Om oss

Nobina Care är en del av Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. 
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.
Vi är verksamma i både Sverige och Danmark under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass, Göteborgs Buss och Örslev.

Följ Nobina Care

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nobina Care

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye