Vänsterpartiet

Ida Gabrielsson blir ny ekonomisk-politisk talesperson

Dela

Ida Gabrielsson blir Vänsterpartiets nya ekonomisk-politiska talesperson. Det presenterade partiet på en pressträff idag.

– Människor drabbas hårt av de höga priserna och svensk sjukvård står inför en nedskärningsvåg. Men regeringen och Sd är helt passiva. Så Vänsterpartiets roll att driva fram förbättringar för vanligt folk är viktigare än på länge, säger Ida Gabrielsson, blivande ekonomisk-politisk talesperson.

Ida Gabrielsson ersätter Ali Esbati som tidigare meddelat att han lämnar rollen som ekonomisk-politisk talesperson och riksdagen.

– Ida Gabrielsson kombinerar två väldigt viktiga egenskaper för en ekonomisk-politisk talesperson. Hon vet hur man får igenom förändring i ett politiskt system, samtidigt som hon är tryggt förankrad i folks  vardag. Hon både vet hur garantipensionärna har det och hon vet hur man höjer deras pension. Det har hon visat i förhandlingarna, säger Nooshi Dadgostar, partiledare.

Ida Gabrielsson är idag vice ordförande i Socialförsäkringsutskottet och har suttit i Finansutskottet sedan hon valdes in i riksdagen. Hon förhandlade under föregående mandatperiod fram den historiska höjningen av garantipension och förbättringarna av sjukförsäkringen.

Bakom sig har hon även viktig erfarenhet av kommunalpolitik från Sandvikens kommun. Idag ingår hon i den nya pensionsgruppen där hon även fortsatt kommer att vara Vänsterpartiets representant.

Kontakter

Vänsterpartiets presstjänst:

(Obs går ej att skicka sms)

Tel:070-620 00 64

Bilder

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye