Hyresgästföreningen Region Mitt

Hyresgästföreningen kallar in medlare i förhandlingar med Södermanlands privata hyresvärdar

Dela

Hyresgästföreningen begär att medlare ska kallas in i förhandlingarna med Fastighetsägarna MittNord om hyrorna för 2024. Målet är att medlingen ska underlätta för de lokala parterna att nå en överenskommelse och att undvika att förhandlingen drar ut på tiden.

Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg region Mitt
Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg region Mitt

Fastighetsägarna MittNord företräder ett antal privata hyresvärdar i förhandlingarna och de orter som omfattas är

  • Eskilstuna kommun                                                 5.071 lägenheter
  • Strängnäs kommun                                                  1.625 lägenheter
  • Katrineholms kommun                                            2.861 lägenheter
  • Flens kommun                                                            261 lägenheter
  • Vingåkers kommun                                                     713 lägenheter
  • Totalt                                                                       10.531 lägenheter

Medling är ett partsavtalat verktyg mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna för att underlätta för lokala parter att nå uppgörelser i generella årliga hyresförhandlingar.

- Det handlar inte om en tvist utan om att använda alla verktyg vi har för att nå en uppgörelse i förhandlingarna i ett allmänt komplicerat förhandlingsläge. Den ekonomiska krisen gör det angeläget att förhandlingarna inte drar ut på tiden, både hyresgäster och hyresvärdar har ett intresse av att veta vilka hyror som gäller för nästa år och då behöver parterna ta ett gemensamt ansvar för att så smidigt som möjligt nå ett resultat, säger Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningens begäran om medling är nu överlämnad till Fastighetsägarna MittNord. Nästa steg blir att parterna utser medlarna som sedan lägger upp processen kring medlingen.

För ytterligare information: Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg, 070-245 46 13 eller marcus.kjellin@hyresgastforeningen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg region Mitt
Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg region Mitt
Ladda ned bild

Följ Hyresgästföreningen Region Mitt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Mitt

Skiljeman har avgjort hyrorna för privata hyresvärdar i fyra kommuner i Sörmland26.3.2024 09:26:29 CET | Pressmeddelande

Efter att Fastighetsägarna MittNord avbröt förhandlingarna och valde tvist i stället för lokal förhandling så har nu den oberoende skiljemannen kommit med en rekommendation om hyreshöjning för 2024. Rekommendationen sträcker sig i ett spann mellan 5,3 och 5,7 procent och gäller för drygt 14 000 hushåll i Sörmlands län. Fastighetsägarna krävde höjningar på elva procent.

Förhandlingen om hyror 2024 mellan Hyresgästföreningen och Eskilstuna Kommunfastigheter AB (Kfast) är klar14.3.2024 15:00:00 CET | Pressmeddelande

Den pågående ekonomiska osäkerheten präglad av hög inflation och stigande räntor har inneburit en utmaning för både hyresgäster och fastighetsägare. Hyrorna för bostadslägenheter med varmhyra och kallhyra höjs med 5,3 procent. Hyrorna för nyproducerade bostadslägenheter med presumtionshyra höjs med 3,23 procent. Höjningarna gäller från 1 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye